Muhsin Yazıcıoğlu dosyasında yeni gelişme: 'Yetkisizlik' kararı

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin 2009'da düşen helikopterde hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma dosyası Kahramanmaraş'tan Ankara'ya gönderildi.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma dosyası Ankara'ya gönderildi.
Kahramanmaraş
Cumhuriyet Başsavcılığı, Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin helikopter kazasında ölümüne ilişkin soruşturma dosyasını, "yetkisizlik" kararı vererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devretti.
Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici, yaptığı açıklamada, soruşturma dosyasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesinin, Adalet Bakanlığı Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığının ihdas edilmesi ve delillerin yüksek seviyede olmasından kaynaklanabileceğini söyledi.
Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dosya, 2011 yılında Malatya özel yetkili Cumhuriyet Savcılığına gönderilmiş, 2014'te özel yetkili Cumhuriyet savcılıklarının kapanmasıyla Kahramanmaraş'a iade edilmişti.

Psinoza

Gümüş Üye
kuşku yok ki bu kadar sis perdesinin olması kazadan ziyade suikast olduğu düşüncesini ağır bastırıyor. türkiye de susurluklar bitmiyor, bitmez.

yarın bir gün atıyorum özgür özel'in bir kazaya kurban gitmesi kimi şaşırtır?

Psinoza

Gümüş Üye
yakın zamanda kaybettiğim bir abim vardı, thko davasından 80 darbesinde mamakta yatmıştı. mamak'ta mhp'lilerin de işkence gördüklerini ondan dinlemiştim. direndik diyene inanma, ama işkence gördüm diyene inan derdi. o dönemin mhp yöneticisi agah oktay güner savunmasında -mealen- "fikrimiz iktidardayken biz zindandayız" demişti. ama işte şaşkınlıkları bundan ibaret değildi. türk asker ve polisi bir de işkence yapıyordu adamlara...

yine benim dinlediğim muhsin yazıcıoğlu'nun gördüğü işkencelerdi. raci tetik pür askeri rejiminde gözaltı-tutukluluk, sorgu merkezi-hapishane gibi önemsiz ayrımlar bulunmadığından, gerektikçe koğuştan alıp birkaç gün sonra boş çuval gibi koğuşa bırakırlarmış.

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Yeni gelişme de bir gelişme olmamasiymis...

Süreyya

Süper Mod
kuşku yok ki bu kadar sis perdesinin olması kazadan ziyade suikast olduğu düşüncesini ağır bastırıyor. türkiye de susurluklar bitmiyor, bitmez.

yarın bir gün atıyorum özgür özel'in bir kazaya kurban gitmesi kimi şaşırtır?
Özel o kadar önemli biri degil.

Psinoza

Gümüş Üye
Özel o kadar önemli biri degil.
özel olmaz, ekrem olur. misalen bir isim verdim.
yazıcıoğlunun potansiyeli vardı. nitekim öne sürülen özdağ gibi bir pespayeden daha ideolojik ve akıllı biriydi. halkta da bir karşılığı olduğu kadar çekilmiş bir cefası vardı. bugün sağ milliyetçi kanatta mhp'ye alternatif bir güç olması kaçınılmaz olurdu.
haliyle suikast için binbir gerekçe var elde.

Süreyya

Süper Mod
özel olmaz, ekrem olur. misalen bir isim verdim.
yazıcıoğlunun potansiyeli vardı. nitekim öne sürülen özdağ gibi bir pespayeden daha ideolojik ve akıllı biriydi. halkta da bir karşılığı olduğu kadar çekilmiş bir cefası vardı. bugün sağ milliyetçi kanatta mhp'ye alternatif bir güç olması kaçınılmaz olurdu.
haliyle suikast için binbir gerekçe var elde.
Siyasetci suikasti biraz zor bu zamanda.
Zira hepsi ayni orkestrada farkli şeyler üflüyor.
Muhsin baskaydi.
Kiyaslanamaz.
Nur icinde yatsin.

Nepenthe

Platin Üye
Kör öldü badem gözlü oldu.
Muhsin Yazıcıoğlu olayında yaşadığımız tam olarak budur malesef.

Psinoza

Gümüş Üye
Siyasetci suikasti biraz zor bu zamanda.
Zira hepsi ayni orkestrada farkli şeyler üflüyor.
Muhsin baskaydi.
Kiyaslanamaz.
Nur icinde yatsin.
orası öyle ama burası türkiye. hülasa yıllarca devlete yardımcı sonraki yıllarda da yardakçı olanların işledikleri ya da azmettirdikleri cinayetleri gözönünde bulundurunca pek iyi bilmezik...

Süreyya

Süper Mod
orası öyle ama burası türkiye. hülasa yıllarca devlete yardımcı sonraki yıllarda da yardakçı olanların işledikleri ya da azmettirdikleri cinayetleri gözönünde bulundurunca pek iyi bilmezik...
EVet.
Orasi Türkiye.)

Üst Alt