Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,008
Çözümler
4
Tepki puanı
12,709
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Muhabbet kuşunun bakımı diğer kuşlara oranla daha fazla hassasiyet ve özen ister. Fakat dikkat edildiği takdirde ve bilinçli bakımı sağlandığı takdirde sizlere zorluk yaşatmayacaktır. Sadece önemli birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Muhabbet kuşlarının bakımının tüm ayrıntıları yazımızda.
diskiincelemeclipimage0cj3+(1).jpg

Muhabbet Kuşunun Genel Bakımı

Bir muhabbet kuşuna sahipseniz öncelikle onun kafesinin bakımına dikkat etmelisiniz. Kafesin ve kuşun hava alması, günün belirli günlerinde ışık alması, fazla soğuk ve fazla sıcakta olmayacak derecede olmasına dikkat etmelisiniz. Suyunu ve yemini kontrol etmeli sık sık su değiştirmelisiniz. Ayrıca tüy dökümü sürekli yaşanan sorunlardan olsa da bu konuda dikkatli olmalı ve kuşunuzun dökülen tüylerini kafesten temizlemeniz koku ve görüntü açısından da sizlere kolaylık sağlayacaktır.
Muhabbet kuşunun gagasının bakımı nasıl olmalıdır?

Muhabbet kuşlarının zamanlar gagaları belirli aralıklar ile uzarlar. Bu gagaları kesmekte hiçbir sakınca yoktur. Keza evcil kuş ise ve sık olarak kafesten çıkıyorsa, çevreye ve sizlere zarar vermemesi için kesilmesi daha faydalı olacaktır. Bu yüzden gagasının kesilmesi gerekiyor. Peki muhabbet kuşunun gagası kesilirken nelere dikkat edilmeli, nasıl kesilmesi?
images


Muhabbet kuşunun gagasını keserken oldukça dikkat etmelisiniz. Kuşunuz tedirgin olacak, çırpınacak ve böylelikle kafasını kıpırdatacaktır. Kafasını sabit tutmak zor olsa da bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta dilini kesmemek veya kuşun kendi dilini ısırmasına engel olmaktır. Eğer tecrübeli değilseniz bu konuda işi ehline bırakın ve veterinerler eşliğinde gagasını kestirmenizi öneriyoruz. Çünkü kan damarlarına, diline veya kafasına zarara gelebilirsiniz.

Muhabbet kuşu tırnak bakımı nasıl olmalıdır?
muhabbet-kusu-tirnak-kesme.jpg

Kuşunuzun tırnakları belirli aralıklar ile uzayacaktır. Bunun için kesmeniz gerekiyor. İhtiyacınız olan küçük boylarda keskin bir makas. Fakat yine dikkat edilmesi gereken bir nokta kan damarları. Kuşların tırnaklarında kan damarları vardır ve bunlara dokunmayarak tırnakları kesmeniz gerekiyor. Bu kan damarlarını görmek için kuşunuzu elinizde nazikçe sabitledikten sonra ışığa tutarsanız rahatlıkla damarları görebilirsiniz. Bu damarlardan biraz uzaktan kesim işlemine başlayabilirsiniz. Muhabbet kuşunu sabit tutmanız, sert ve derinden kesmemeniz sağlıklı olacaktır.​
 

SleepleSsS

Yorumbaz
Katılım
25 Ara 2020
Mesajlar
7,208
Tepki puanı
973
Puanları
113
Konum
Miami
Cinsiyet
Erkek
ya böyle konular görelim

bilgilendirici bilimsel
 

Cafuné

Altın Üye
Katılım
25 Nis 2021
Mesajlar
4,183
Tepki puanı
1,878
Puanları
113
Cinsiyet
Kadın
Ben kesemem hiç
 
Üst Alt