Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,015
Çözümler
1
Tepki puanı
3,614
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
🥣 Molokhia Tarifi (Mısır Usulü Jüt Yaprağı Çorbası)

Malzemeler:

  • 500 gram taze molokhia yaprağı (veya 250 gram dondurulmuş molokhia)
  • 1 litre tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kişniş (toz veya dövülmüş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Haşlanmış tavuk parçaları (isteğe bağlı)
  • Limon dilimleri (servis için)

Yapılışı:
  • Tavuk suyunu bir tencerede kaynatın.
  • Molokhia yapraklarını ince ince doğrayın (veya dondurulmuşsa çözdürün).
  • Yaprakları tavuk suyuna ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  • Ayrı bir tavada yağda sarımsak ve kişnişi kavurun; sarımsak altın sarısı olunca çorbanın içine ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • 5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Arzuya göre içine haşlanmış tavuk parçaları ekleyin.
  • Yanında limon dilimi ve pirinç pilavıyla servis edin.

İpucu:
Molokhia yaprakları slimsi (jelimsi) yapıdadır, bu kıvam çorbanın özelliğidir. Limonla tüketildiğinde tadı dengelenir.
 
Üst Alt