LOTR Evreni Bölüm 3 - Valar'ın Ardaya İnişi

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
3. Bölüm Valar'ın Ardaya İnişi

Ainur'un bir kısmının gördükleri dünyayı severek Arda'ya inmeye karar verdiğini bir önceki bölümde belirtmiştim. Eru'nun en güçlü Ainur'ları olan bu varlıklar, dünyayı şekillendirmen için Ardaya indiler ve artık Valar ismini aldılar. Arda henüz tamamlanmamıştı bir nevi inşa halindeydi diyebiliriz. İçinde yaşayacak elf, cüce ve en son dünyaya gelecek olan ölümlü insanlar için. Valar, dağları yükseltti, denizleri ve toprakları şekillendirdi, dünyaya düzen vermeye başladı.

1787340502243.webp

Bu sırada Melkor da Arda'ya gelmişti. Ancak onun amacı diğer Valar gibi Arda'yı güzelleştirmek değildi. O Arda ve içinde ki herşeyden nefret ediyor, bozmak istiyordu. Kendi gücünü kullanarak dünyaya hükmetmek istiyordu. Valar'ın kurduğu düzen ile Melkor'un müdahaleleri arasında mücadele başladı. Valar bir şey inşa ediyor, Melkor ise onu bozuyordu. Arda'nın ilk çağları böylece yaratma ve yıkım arasındaki mücadeleyle başladı. Melkor tek başına ne kadar güçlü olsada Valar'a karşı tek başına savaşması imkansızdı. Bu sürelerde kendine yandaşlar topluyor ve çoğu kötülüklerini sinsice yapıyordu.

1787340831362.webp

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Görsellerinde mi sen yaptın Era

Görselleri chatcpt’ye olmasını istediğim gibi belirterek yaptırıyorum. Yani google’dan hazır resim c/p yapmıyorum. Zaten özetlerken biraz kafa yoruyorum emek vermişken resimlerese emek olsun istiyorum.

Biggie

Özel Üye
Görselleri chatcpt’ye olmasını istediğim gibi belirterek yaptırıyorum. Yani google’dan hazır resim c/p yapmıyorum. Zaten özetlerken biraz kafa yoruyorum emek vermişken resimlerese emek olsun istiyorum.
çok güzel düşünmüşsün

• Love
Tepkiler: Era

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
çok güzel düşünmüşsün
Teşekkür ederim ☺️ ya nerden denk geldim ben bu güzel insanların olduğu foruma. Teknoloji sitelerin forumlarında ki ergenlerden sonra iyi geldiniz vallahi.

YediğiAyazıUnutanKurt

Kahrolsun Bazı Şeyler
Gümüş Üye
Emeğine sağlık sayende merak saracam bu dünyaya

• Beğen

Psinoza

Altın Üye
Evet onları takip ediyorum. İzlemeye çok fırsatım olmuyor ama Murat hoca sanki daha iyi anlatıyor.
aslında hikaye anlatımında zafer abi iyidir, dinlemek biraz yorar ama sohbeti hoştur. murat hoca ise o billur sesiyle dinleyiciyi uyutur... ninni gibi

• Beğen

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Devam etsin lutfen

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
LOLTR diye okudum bi an dedim noluyor

1. bölümden başlamak lazım okumaya kaçırmışım

Emeğine sağlık ☕

• Beğen

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Bronz Üye
Ediyor zaten sanırım 6. bölümü paylaştım bugün. :kalp:

Xasthur

Yönetici
Abi su evrenin yaratilisi bile butun din kitaplari yaratilis hikayelerinden iyi..
"Önce Eru vardı, Tek Olan" diye bir giriyor abi ve ainur'lara ogrettigi muzik ile basliyor.

• Fire
Üst Alt