Soru laptopımda renkli kareler çıktı ve kitlendi.

Biggie

Özel Üye
konu doğru yerdedir inşallah.

laptopım patates oldu. gün içinde kullanırken birden ekranda bir sürü küçük renkli kare belirdi ve kitlendi, işlem yapamadım. kapatıp açmayı denediğimde açılmadı, siyah ekranda kaldı. bir süre sonra tekrar denediğimde açıldı ben de anlık bir sorun -ısınma- kaynaklığı olabileceğini düşünüp dert etmedim lakin akşam tekrar açmaya çalıştığımda yine açılmadı ve siyah ekranda kaldı. daha sonra açıldı yeniden. az önce stres testi yaptım gpu için ama sorun çıkmadı.

anlayan varsa, sizce sorun ne olabilir? ne yapmalıyım? şimdiden yeni pc bakmalı mıyım:(((

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Bence ısınma ile alakalı bir problem değil. Ekranda çıkan renkli kareler ciddi şekilde artifact belirtisine benziyor. Yani ekran kartın görsel işlerken anormal bozukluklar oluyor olabilir. GPU/VRAM, ekran kablosu veya anakart tarafında bir problem olabilir. Stres testinin sorun çıkarmaması da donanımın kesin sağlam olduğu anlamına gelmez. Zaten bu sitres testlerinin çoğunlukla bir boka yaradığını görmedim. Hep sıkıntı yok görünür ama bir yerde sıkıntı olmadanda böyle problemler olmaz. Tekrar siyah ekran yaşarsan harici monitörle de denemeni, mümkünse BIOS ekranında bekleyip orada da görüntü bozulması olup olmadığına bakmanı öneririm. Devam ederse garanti kapsamında servise göstermek en mantıklısı. Şimdi ekranıda göremediğin için bişey diyemiyorum. Ekranın fotosunu falan çektin mi o haldeyken?

Biggie

Özel Üye
@Gamer @Era maalesef o an ekran görüntüsü almadım ya, anlık korku ile ne yapacağımı bilemeden kapattım direkt güç tuşu ile

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
@Gamer @Era maalesef o an ekran görüntüsü almadım ya, anlık korku ile ne yapacağımı bilemeden kapattım direkt güç tuşu ile

Anladım. Donanımsal problemler bazen yanında olmadan çözülemiyor ki bu uzaktan çözülecek bir problem gibide görünmüyor. En mantıklısı dediğim gibi teknik servis. Umarım garantisi falan vardır.

Biggie

Özel Üye
Anladım. Donanımsal problemler bazen yanında olmadan çözülemiyor ki bu uzaktan çözülecek bir problem gibide görünmüyor. En mantıklısı dediğim gibi teknik servis. Umarım garantisi falan vardır.
garantisi yok maalesef :/ perşembe gününden önce de götüremem servise

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
O zaman bahsettiğim gibi mümkünse harici bir monitör ile de dene.

Garga

Altın Üye
Harddiski değiştir gitmiş olabilir siyah ekran dediğine göre çalışmasında bir şey yok... İki neden var ekran kartı ve harddisk yani ssd' büyük masraf çıkarmaz varsa harddiski bi yokla bozulmuştur

Üst Alt
🎧 DJ Paneli