Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,302
Çözümler
4
Tepki puanı
12,901
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın

Malzemeler

  • 1 adet kemikli bütün kuzu kol
  • 1 baş sarımsak
  • 8 – 10 adet kabuklu bebek patates
  • 2 – 3 dal taze biberiye veya 1 çay kaşığı kuru biberiye
  • 2 – 3 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Kol Tandır Tarifi

1. Patatesleri güzelce yıkayın ve kurulayın.
2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
3. Patatesler iri ise ortadan ikiye kesip ya da isterseniz bütün olarak tepsiye alın.
4. Havuçların kabuklarını sıyırın, iri iri doğrayın, tepsiye ekleyin.
5. Sarımsakların kabuklarını soyun, sarımsakları da tepsiye ilave edin.
6. Ardından sebzelere zeytinyağı ve tuz ekleyip, her taraflarına bulayın.
7. Biberiye toz ise sebzelere serpiştirin, dal ise bütün olarak tepsiye alın.
8. Kuzu kolun üzerine çizikler atın ve zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun.
9. Tepsideki sebzelerin üzerine kuzu kolu yerleştirin.
10. Sebzelere 4-5 adet kürdan saplayın ve bu kürdanların üzerine ete değmeyecek şekilde yağlı kağıt yerleştirip etin üzerini kapatın.
11. Tepsiyi önceden 180 dereye ısıtılmış fırına alın ve 2 buçuk saat kadar pişirin.
12. Etler kemikten ayrılacak kıvama geldiğinde, etin üzerine kapattığınız yağlı kağıdı kaldırın.
13. Tereyağını etin üzerine küçük parçalar halinde yerleştirin ve yaklaşık 15 – 20 dakika daha üzeri açık şekilde pişirin.
14. Et ve sebzelerin üzerleri kızardığında tepsiyi fırından alın.
Afiyet olsun.

 

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt