kuytul ve furkan vakfı

Psinoza

Altın Üye
çocukluğumdan beridir aşina olduğum bir cemaat. adana kökenli desek yeridir zira alparslan kuytul orada yaşıyor, orada sohbetler veriyor. tabi o zamanlar pek bilinmiyordu bu cemaat, çünki günümüzde bu kadar gündem olmasını gerektirecek bir baskı yoktu üzerlerinde. bir çok akranım sohbetlerine gidiyordu, ben hiç gitmedim ama takip ediyordum, giden arkadaşlarımıda çoğu kez uyarırdım zira bu ülkede ki cemaatler çoğu zaman aşırılığa kaçtığında radikalizme zemin hazırlıyor. zira bir yerde küffar varsa diğer yerde cihat çağrısı olur. allah için ölme inancı ise mümin olan kişiyi iştahlandırır, her neyse bu başka bir konu...

bu baskı kuytul'un diğer cemaat ve vakıfların liderlerinin aksine, ticaret yapmasında değil siyaset yapıyor olmasına çünki ülkenin gündemi hakkında söz kuruyor, çoğu zaman kalabalıktan ayrı yerde duruyor. iktidara da oldukça mesafeli. hayata yüzde 90 farklı bakıyoruz. kadınlar konusunda söyledikleri arızalı şeyler. bunlar bir yana, kuytul artık sürekli bir mağduriyet öznesi haline geldi. arkasında siyasi bir güç ve sermaye grubu da yok. kendi doğru bildiği şeyleri söyleyen bir insan. demokrasi de böyle bir şey değil mi zaten? onun için ifade özgürlüğünün önündeki bariyerler acilen kalkmalı. ve bariyer yapılan gerekçeler de.

Psinoza

Altın Üye
hoş islamcılar demokrasiyide kabullenmez ama yinede herkese lazım...

Chen

🎈
Forum Sorumlusu
Tanımıyor ve takip etmiyorum daha önceden yine tutuklandığını biliyorum fakat sebebini bilmiyorum. Son hafta gündem olduktan sonra hükümeti Gazze konusunda eleştiren kısacık bir videosuna denk geldim hakliydi. Diğer konularda görüşlerini bilmiyorum Din adamları yalnızca namaz anlatmaz çünkü din tek şeyden ibaret değildir

Süreyya

Süper Mod
Ne demokrasisi ya hu?
Isime gelince demokrasi,köprüyü gecince otokrasi
Ay defol.

Üst Alt