Beybilendin

Bronz Üye
Selam kızlar, bugün aynaya baktığımızda gördüğümüz o kişiyi, yani kendimizi konuşalım istiyorum. Sosyal medya, reklamlar ve bitmek bilmeyen 'ideal beden' ölçüleri... Hepimiz bir şekilde 'şuram şöyle olsaydı, buram böyle olsaydı' diyerek kendimizi eleştiriyoruz.
Çatlaklarımız, kilolarımız, tüylerimiz ya da yaş aldıkça değişen çizgilerimiz... Aslında her biri bizim hikayemizin bir parçası değil mi? Siz kendi bedeninizle barışık mısınız? Yoksa sürekli o 'ideal' görüntüye ulaşmaya mı çalışıyorsunuz? Gelin, beden olumlamayı (body positivity) ve kendimizi olduğumuz gibi sevmenin yollarını konuşalım. Sizin kendinizde en sevdiğiniz ama başkalarının 'kusur' dediği özelliğiniz ne

Alice

Platin Üye
Herşey fazla abartılı ürünler umutlar, reklamlar bu satış tuzağına düşmemek çok zor

Neşe Palamudu

Platin Üye
İdeal diye bir şey yok herkesin ideali kendine 150 kilo bir adama şişmansin demenin akla yatar tarafı nedir Gerçekten sağlığını mi dusunuyorsunuz hiç tanımadığınız insanın kaaamon beybi içinizdeki kötülük susmadı dimi

canımöyleistedi

Gümüş Üye
Şekilci bir toplum olduk maalesef.
Değişmez bu saatren sonra.

Albatros

Sonradan Sarıysa Ticaridir.
Gümüş Üye
seven her türlü sever istemeyene bahane çok

forumtutkunu

Elmas Üye
Bedenimi seviyorum olumlamasına erkeklerde katılabilirler mi aşko 😃

çocukluğumdan beri saçım kıvırcık olduğu herkes saçını tara çok kabarmış saçın falan diyodu her gün düzleştirirdim şimdi saçım çok daha kötü yandı ve geri getiremiyorum

Psinoza

Gümüş Üye
cioran nefret ettiğim her nesnede kendimi görürüm* diyordu. biz bir nesneyiz, aile, çevre ve kurumlar tarafından üretilip biçilmiş, piyasaya sunulmuşuz. hala da kesilip biçilmeye devam ediyoruz...
televizyonlar, reklamlar, çalıştığımız iş yerleri, okullar ve ailelerimiz tarafından.

doğrusu tüm bu etkenler altında kendimize karşı mücadele etmeden bu etkenlerin türediği kurumlara ve tamamiyle kapsamı altına aldığı güruhlara karşı nasıl mücadele edebiliriz ki. imajlar dünyasındayız.
entelektüellik, duyarlılık, solculuk da bundan nasibini almıştır.

Üst Alt