Köpüklü Armut Kokteyli

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,503
Çözümler
4
Tepki puanı
13,003
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın


Malzemeler:

  • 1 bardak taze sıkılmış armut suyu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3/4 bardak bal
  • ¼ bardak şeker
  • Taze biberiye
  • Taze zencefil ( soyulmuş ve doğranmış)
  • Küçük bir muskat cevizi
  • Buz
  • Soda
Yapılışı:

Armut suyu, limon suyu, bal, şeker, biberiye, zencefil ve kavrulmuş muskat cevizini orta ateşte bir tencereye koyun. Düşük ısıda beş dakika kaynatın ve şeker çözülene kadar karıştırın. Ocaktan alın ve yarım saat bekletin. Şurubu ince gözenekli bir süzgeçten geçirip katı parçaları ayırın. Şurubu tamamen soğutun. Servis etmeden önce bardakların yarısını buzla doldurun ve 3 çorba kaşığı şurubunuzdan ekleyin. Sodayı da ekledikten sonra karıştırın. Daha tatlı veya daha güçlü bir tat için daha fazla şurup ekleyin.
 

Cherry

Platin Üye
Katılım
17 Tem 2023
Mesajlar
9,757
Çözümler
1
Tepki puanı
2,463
Puanları
113
Konum
ab inferno
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler:

  • 1 bardak taze sıkılmış armut suyu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3/4 bardak bal
  • ¼ bardak şeker
  • Taze biberiye
  • Taze zencefil ( soyulmuş ve doğranmış)
  • Küçük bir muskat cevizi
  • Buz
  • Soda
Yapılışı:

Armut suyu, limon suyu, bal, şeker, biberiye, zencefil ve kavrulmuş muskat cevizini orta ateşte bir tencereye koyun. Düşük ısıda beş dakika kaynatın ve şeker çözülene kadar karıştırın. Ocaktan alın ve yarım saat bekletin. Şurubu ince gözenekli bir süzgeçten geçirip katı parçaları ayırın. Şurubu tamamen soğutun. Servis etmeden önce bardakların yarısını buzla doldurun ve 3 çorba kaşığı şurubunuzdan ekleyin. Sodayı da ekledikten sonra karıştırın. Daha tatlı veya daha güçlü bir tat için daha fazla şurup ekleyin.

bende cocktail bekliorum..

surupmus..

diorum biberiye , muskat felan ne alaka : ))
 
Üst Alt