Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
new server bekliyorum bende ama pek oralı değiller gibiler, yıl başında baya bi' speküle edilmişti ama hiç yanaşmıyorlar.

Bende duymuştum ama son hali hiç iyi durumda değildi. Eskisinden de çok para harcıyorlar. Bir kısım aşırı para verip kasıyor bir kısımda para kazanmak için 10-15 pc’den giriyor. Eski tadı olsa bence dünyada ki en iyi oyun. Ondan aldığım pvp zevkini hiçbir oyundan alamadım.

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
Bende duymuştum ama son hali hiç iyi durumda değildi. Eskisinden de çok para harcıyorlar. Bir kısım aşırı para verip kasıyor bir kısımda para kazanmak için 10-15 pc’den giriyor. Eski tadı olsa bence dünyada ki en iyi oyun. Ondan aldığım pvp zevkini hiçbir oyundan alamadım.
Son hâli çok kötü durumda değil daha kötü zamanları gördük oyun tarihçesine bakarsak ama oyunun içerisindeki naturalitenin bozulduğu konusunda hem fikirim. En son Pandora 'da solo int. priest oynadım, JR zamanlarında atılan Clan PK 'lar hâlâ aktiflik sayısını koruyordu..

İnsanların oyuna para harcaması gayet normal.. kimisi pavyona karıya gidiyor, kimisi de oyuna yatırıyor.. zevk ve eğlence meselesi bunu anormal olarak görmüyorum. ares, diez ve xigenondaki civciv patlatma zamanlarındaki gibi oyunun vibe oluşturmaması gayet normal olur ki çocukluk zamanında aldığımız o hazzı bir daha maalesef alamayacağız, çünkü tıpkı evrendeki gibi oyunda zamanla başka bir duruma evriliyor.

+10 PC 'li farmerlar oyuna aslında zarar vermekten çok bi ' nevi fayda sağlıyorlar çünkü data-base o kadar zorlaştırıldı ki; oyun yönetimi buna bir çözüm bulamayıp, uyum sağlamak zorunda kaldı. Yâni bu farmerlar olmasa oyundaki döngü dahil her şey değişir, denge de tutmaya çalışıyorlar işte koxperları ara ara banlayarak.

Söylediğin gibi oyunun PvP modu gerçekten harikulâde, oynayan bir çok kişi de bu nedenle oynuyor zaten.. PvE modunu biraz geri plana itip, farmerlara bırakırken, PvP modunu ise aktif çalışan ve parası olan kesime bırakıyorlar, bu da her ne kadar hoşuma gitmese de gayet normal.

o kadar yazmışken şuraya nostaljik theCrawle vs Cortexiphan yerleştirmeden geçmeyim..

• Beğen
Tepkiler: Era

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Yok oyuna para harcamalarına zaten lafım yok lafım iş adamı düzeyinde ki insanların çok olması ve para yatırması. Onlara yetişmek mümkün değil maalesef.

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
Albion Online'ı hiç duydun yada denedin mi?

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
Albion Online'ı hiç duydun yada denedin mi?
duydum ama hiç oynamadım. KO 'dan sonra hiçbir MMORPG bende o vibe 'ı oluşturamıyor. BDO, New Word, Lost ARK falan.. Koreliler, hem oyun yapma hem de oynama konusunda başarılılar.. biliyorsun, asıl yapımcısı kore ko 'nun..

Era

I Amar Prestar Aen
Bronz Üye
duydum ama hiç oynamadım. KO 'dan sonra hiçbir MMORPG bende o vibe 'ı oluşturamıyor. BDO, New Word, Lost ARK falan.. Koreliler, hem oyun yapma hem de oynama konusunda başarılılar.. biliyorsun, asıl yapımcısı kore ko 'nun..

Bende bir çok oyun oynadım tabi USKO'dan sonra. Cabal, Lineage, Warcraft (abarıtolar pvpsi yok), Silkroad, Metin2, Karahan Online, LoL... Bunlardan öncede ilk olarak USKO'dan bile önce Ultima Online.

LoL süreklli doldur boşalt mantığı her oyun PVP yapabildiğin içim USKO'da ki PVP açlığı giderdi ama bende ki eksik kalan o kısmı ancak sen anlayabilirsin. Fakat Albion Online ile tanıştıktan sonra işler biraz değişti.

Grafikler iyi... Aynı USKO gibi PVP alanları (black ve red zone) var. Aynı USKO gibi klan kurma var. Üstte yazdığım her oyundan biraz var demek hiç yanılış olmaz. Diğer MMORPG'lerden tek farkı level sistemi karakterin kendisine değil silah ve kıyafetlerde oluyor. Diyelim ki okçu sınıfını geliştirdin oynamak istersen bıçak, mızrak, asa, şifacı, kılıçcı ve bir çok farkı seçeneği kasabiliyorsun. Yani USKO'da ki gibi tek bir sınıfa sıkışmıyorsun. 4 sene falan oynadım öğrenmesi falan çok uzun sürüyor ama harika PVP'si olan bir oyun.

Üst Alt
🎧 DJ Paneli