Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
45,173
Çözümler
4
Tepki puanı
13,183
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
500 gram kızılcık
1,5 litre sıcak su
3/4 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil

Süzdüğünüz sulu karışımı toz şekerle karıştırabilir, orta ateşte kaynattıktan sonra konsantre haline getirip kapaklı kavanoz ya da sürahilerde muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde konsantre şerbet karışımları hazırlayacaksanız; kapağı kapalı kavanozları ters çevirip oda ısısında soğutmayı, sonrasında buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın.


Screenshot_20221219_133343_com.huawei.browser_edit_416110208665671.jpg




Sap ve yaprak kısımları ayıklanmış bol suda yıkadığınız kızılcıkları derin bir tencereye alın.

Sıcak su ilave ettiğiniz kızılcıkları, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan kızılcıkları karanfil ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirin.

Kaynayıp yumuşayan kızılcıkları, bir tülbent ya da ince delikli bir süzgeçten geçirin.

Kızılcıkların özünü bıraktığı sulu karışıma toz şeker ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Cam bir sürahiye aldığınız şerbet karışımını buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
 

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
13,966
Tepki puanı
4,161
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Kocam köylü
Cinsiyet
Kadın
500 gram kızılcık
1,5 litre sıcak su
3/4 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil

Süzdüğünüz sulu karışımı toz şekerle karıştırabilir, orta ateşte kaynattıktan sonra konsantre haline getirip kapaklı kavanoz ya da sürahilerde muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde konsantre şerbet karışımları hazırlayacaksanız; kapağı kapalı kavanozları ters çevirip oda ısısında soğutmayı, sonrasında buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın.


Ekli dosyayı görüntüle 4225




Sap ve yaprak kısımları ayıklanmış bol suda yıkadığınız kızılcıkları derin bir tencereye alın.

Sıcak su ilave ettiğiniz kızılcıkları, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan kızılcıkları karanfil ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirin.

Kaynayıp yumuşayan kızılcıkları, bir tülbent ya da ince delikli bir süzgeçten geçirin.

Kızılcıkların özünü bıraktığı sulu karışıma toz şeker ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Cam bir sürahiye aldığınız şerbet karışımını buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Severim, ben tarçınla kaynatıyorum.
Böbrek iltihabı rahatsızlıklarında mükemmel bir koruyucu..buzlukta 2 poşetim kaldı..seneye daha çok alcam 🤗
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
45,173
Çözümler
4
Tepki puanı
13,183
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Severim, ben tarçınla kaynatıyorum.
Böbrek iltihabı rahatsızlıklarında mükemmel bir koruyucu..buzlukta 2 poşetim kaldı..seneye daha çok alcam 🤗
Şifa olsun çiçeğim
 

CaT

🎈
Board Admin
Katılım
21 Ara 2020
Mesajlar
13,423
Tepki puanı
4,577
Puanları
113
Konum
Uzay
Cinsiyet
Kadın
Ahh hic icmedim ama cok icmis gibi yaptim...
 

dinamickaygısız

Platin Üye
Katılım
18 Şub 2021
Mesajlar
7,212
Çözümler
1
Tepki puanı
981
Puanları
113
Konum
Türkiye
Cinsiyet
Erkek
Kan kusup kızılcık şerbeti içiyorsunuzdur şimdi siz :honk:
Ne çektiniz be :honk:
 
Üst Alt