🍞 Khubs Tannour Tarifi (Libya Usulü Tandır Ekmeği)
Malzemeler:
Yapılışı:
İpucu:
Khubs Tannour, özellikle et yemeklerinin yanında tüketilir. Tandırda pişirme mümkün değilse, yüksek ısıda sac tavada pişirmek en iyi alternatiftir.
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su (gerektikçe artırılabilir)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Mayayı, şekeri ve ılık suyun bir kısmını karıştırıp 10 dakika kabarmaya bırakın.
- Unu geniş bir kaba eleyin, tuz ve zeytinyağını ekleyin.
- Kabaran maya karışımını una yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru üzeri kapalı şekilde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamurdan bezeler yapın ve her birini ince yuvarlak şekilde açın.
- Geleneksel tandır yoksa, sac tava veya döküm tavada orta ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın.
İpucu:
Khubs Tannour, özellikle et yemeklerinin yanında tüketilir. Tandırda pişirme mümkün değilse, yüksek ısıda sac tavada pişirmek en iyi alternatiftir.