Katmerli çörek

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,375
Çözümler
4
Tepki puanı
12,951
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Katmerli çörek
Malzemeler
1 paket instant maya
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tuz

Arası için:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
2-3 çorba kaşığı kayısı marmeladı

Üzerine:
Yumurta sarısı


Katmerli Ponçik Yapılışı
Maya ve unu karıştırın. Ayrı bir yerde süt, sıvıyağ, yumurta akı, tozşeker ve tuzu karıştırıp, mayalı karışıma ekleyin ve ele yapışmayan hamur elde edin. 8 parçaya ayırıp, her bir parçayı 15 cm çapında açın. Üzerlerine tereyağı sürüp, üst üste yerleştirin. En üstte kalan hamuru yağlamayın. Oklava veya merdane yardımıyla, çapı 70 cm olana kadar açın. 16 parçaya bölüp, üzerlerine kayısı marmeladı sürün. Sigara böreği gibi sarıp, kenarlarının açılmaması için hafifçe kıvırın. Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. 45 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Üst Alt