Ev Yapımı Nokul Tarifi (Cevizli & Üzümlü)
Malzemeler:
Hamur için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılabilir)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 4–4,5 su bardağı un (kontrollü ekle)
İç harcı için:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Hamuru yoğur:
Yoğurt, sıvı yağ, süt, yumurta, sirke ve tuzu karıştır. Üzerine kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğur. - İç harcı hazırla:
Ceviz, tarçın, toz şeker ve (isteğe bağlı) kuru üzümü karıştır
- Hamuru aç ve sar:
Hamuru bezelere ayır. Her bezeyi merdane ile aç. İç harcı serpip rulo şeklinde sar. Ruloyu 3-4 parmak genişliğinde verev kes. - Fırına hazırla:
Yağlı kağıt serili tepsiye diz. Üzerine yumurta sarısı sür. Susam veya çörek otu serpebilirsin.
- Pişir:
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişir.