Kadınlar evli erkekleri neden seçer?

AsteriX

DJ
Yapılan araştırmalarda, kadınların evli erkekleri daha çekici bulduğu ortaya çıktı. Peki evli erkekleri çekici kılan ne?

Bu konuda iki önemli araştırma var. İlki Amerika Oklahoma Üniversitesi’nin. Bu araştırmaya göre bir erkek, bir kadın tarafından seçilmişse, diğer kadınlar bu erkekte ‘bir şey’ olduğunu düşünüyor. Yani seçilmiş erkek, başka kadınlar tarafından da çekici bulunuyor.

İkinci araştırma İskoçya’dan. Bu araştırmada bekar kadınlara, erkeklerin tek başınayken çekildiği fotoğraflar ile aynı erkeklerin yanında gülümseyen kadınlar varken çekilmiş fotoğrafları gösterilmiş. Yanlarında gülümseyen kadınların olduğu fotoğraflar daha çekici bulunmuş.

Uzmanlar şu sonuca varmış: Kadın, erkeğin düzgün giden ilişkisini kendi hayatına daha kolay uyarlayabileceğini düşünüyormuş. Bu düşünce sonucunda da ‘kopyacılık refleksi’ harekete geçiyormuş. Bu refleks ne işe yarıyor? Kadını eş bulmak için enerji ve zaman kaybından kurtarıyor. Bekar kadın, ‘burada denenmişi var’ psikolojisine kapılıyor. O erkeği, daha doğrusu, o erkeğin yaşadığı ilişkinin kopyasını istiyor.

Psikoterapist Dr. Cem Keçe’nin bu konudaki görüşleri şöyle: “Evli erkeklerle birlikte olan kadınların önemli kısmının kazanma ve elde etme dürtüsüyle bu tür ilişkilere başladıklarını görüyoruz. Hemcinsinin sahip olduğu erkeği elde etmek ve bunu bilerek yapmak, dişilik savaşından başka bir şey olamaz gibi görünüyor.”

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Az önce bu yazıya denk geldim ve ilginç geldi.

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Kopyacılık refleksi mi? Bir kadın yeniden yaratma enerjisi ile doluyken kopya çekmeyi hiç yakıştıramadım.

CaT

🎈
Board Admin
Queen Laughing GIF

CaT

🎈
Board Admin
Yuva yikan kadinlar ile yapilmis bi arastirma sanirim 🚬

konuyu okumadım direkt yorumumu yapıyorum ondan sonra okuyacağım ne kadar doğru ve tutarlı düşüyor diye.

evli erkek zaten bir kadın tarafından tercih edilen erkek olduğu için kadınlar hemcinslerinin bunda bir şey bulduysa mutlak bir şey vardır diyerek evli erkeklere daha bir meyilli olmasından kaynaklanıyor.

evet şimdide konuyu okuduktan sonra ne kadar mükemmel bir araştırmacı erkek olduğumu kendime tasdiklemiş bulunuyorum.

İVAN OLM SEN GİBİSİ YOK.

Üst Alt