'İsrail'in, ABD-İran mutabakat zaptını görmek talebi reddedildi'

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
31,623
Çözümler
1
Tepki puanı
4,175
Puanları
113
Yaş
36
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
ABD ile İran arasında hazırlanarak 19 Haziran’da imzalanması planlanan mutabakat zaptı öncesinde İsrail’in belgeyi inceleme talebinin reddedildiği öne sürüldü.
İsrail’in, ABD ve İran arasında hazırlanan mutabakat zaptının metnini kamuoyuna açıklanmadan önce görmek istediği ancak bu talebinin kabul edilmediği bildirildi. İsrail Kanal 12’nin haberine göre, Tel Aviv yönetiminin belgeye önceden erişim talebi karşılık bulmadı.
Pazar günü yapılan açıklamalarda, ABD ile İran’ın mutabakat zaptı üzerindeki çalışmalarını tamamladığı ve söz konusu belgenin 19 Haziran’da İsviçre’de imzalanmasının planlandığı doğrulandı. İddiaya göre mutabakat zaptı, taraflara nihai bir anlaşma için 60 günlük müzakere süresi tanıyacak.
 

Frenk

Elmas Üye
Katılım
13 Ağu 2023
Mesajlar
12,913
Çözümler
1
Tepki puanı
1,905
Puanları
113
Konum
ErenKöy
Cinsiyet
Erkek
israile haddinin bildirilmesi gerekiyordu zaten
 
Üst Alt