Şimdi şöyle ki; bu konu bende biraz karışık. Nasıl karışık, anlatayım.
Mevcuttaki işimi idealize bir motivasyonla seçmiştim. Yani lise zamanlarında hedeflediğim üniversite bölümünü okurken doğrudan amaçladığım fakülteye yerleşmiş ve iş planlaması yapmıştım. Ancak burada içimde kalan tek bir ukte vardı. Eşit ağırlık yerine sayısal seçmiş olsaydım, daha öne çıkan başka bir alanda alaylı olarak kendimi geliştirip uzmanlık kazanacağıma onun okulunu okuyabilir ve tamamen mesleki olarak buradan ilerleyebilirdim.
Pişman mıyım? Değilim. O alanda da alaylı olarak devam ediyorum zaten. Özellikle artık insanlara hizmet vermek değil de, edinmiş olduğum bilgi birikimim ve tecrübem sayesinde bazı pasif gelir modelleri oluşturmaya başladım. Kodladığım çeşitli SaaS projelerim de mevcut. Bunlar umduğum başarıya ulaştığında, belki iş rotamı buna göre yeniden şekillendirebilirim.
Gerçi gönlümde yatan bunların ikisi de değil, müzik! Eğer gelir kaygım olmasa tamamen müzikle uğraşmak istiyorum. Ne mektepli ilerlediğim mesleğim, ne alaylı yetiştiğim diğer işler müzikten aldığım zevkin yerini tutmuyor. Ama bakalım, zaman. Her şey bir değişimden ibaret sonuçta. Yarının ne getireceği bilinmez.