grup yorum

Psinoza

Bronz Üye
1985 de sosyalist öğrenciler tarafından kurulan protest devrimci müzik grubu.

o zamandan bu yana içerisinde onlarca müzisyen ile çalışılmış, bir çok eser kazandırılmış, sansür ve hapis cezalarıyla ve dahi sürgünlerle karşılaşmış olan ve günümüzde halen devrimci besteleri kulaktan kulağa yayılan örgütlü bir oluşum.

grup yorum hiçbir zaman sadece müzikal olarak eserler üreten sıradan bir yapı olarak görülmemeli elbette. ideolojik olarak marksist-leninist olan ve türkiye de dhkp-c ye daha düz politik bir jargonla cephelilerin temsil ettiği bir grup. belli bir mücadele alanı ve devrimci bir mirasın özgesi.

ideolojik olarak sürekli çatıştığım, bir çok hususta ayrıştığım bir yapı. fakat grup yorum özelinde devrim türkülerini halen severek dinlerim, verilen emeklere saygı duyarım. tüm engellemelere rağmen savunmaya çalışırım.

sevdiğiniz marşları parçaları salın gelsin bakalım.

Cherry

Geceye aşık bir kadının güneşi olamazsın.
Elmas Üye
Bildschirmfoto 2026-05-18 um 21.45.58.png

Bazi insanlar hayatina girmez aslinda.
Sadece bir görüs kabini kadar yaklasir sana..

Sesini duyarsin, gözlerini ezberlersin, hatta..

sususunu bile tanirsin..

ama hic bir zaman gercekten dokunamazsin.

ilk parcada benden gelsin o halde.

Run

Bronz Üye
Grup yorum şarkıları ve türküleri ile büyüdüm, hemen her parçasını ezbere biliyorum, tüm şarkılarını dinledim. Defalarca konserlerine gittim. Onlar "bir kar makinesi"
Ve müzik tarihinin başyapıtı olan ilk albümlerinin adı olan sıyrılıp gelen dinleyelim.

Kürt Kedisi

Bronz Üye
Run un havalara bak d konserlerine gitmedim ama bende grup yorum grup Kızılırmak şarkıları ile büyüdüm abim sağolsun d her dinlediğimde o yıllara gidiyorum

Biggie

Özel Üye
ideolojik olarak alakam olmasa da yaptıkları müziği severek dinliyorum ben de.

Üst Alt