Tema Editörü

İnfazda ölmeyen idam mahkumu uyandı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fluffy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elit Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
32,141
Çözümler
2
Tepki puanı
4,267
Puanları
113
Yaş
36
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
1/3
Konu Sahibi
ABD’de iki doz ölümcül ilaç verilmesine rağmen kalbi durmayan idam mahkumu Christa Pike hastanede kendine gelip konuşmaya başladı.

2026-10-01-idam-mahkumu-christa-pike-bbc.jpg
Fotoğraflar: BBC
Nashville kentindeki Riverbend Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde idamın infazı için Pike’a iki şırınga ‘pentobarbital’ verilmişti. Avukatları buna rağmen kadının bilincini tamamen kaybetmediğini, kalbinin durmadığını duyurmuştu.

1 Ekim’de hastaneye kaldırılan 50 yaşındaki mahkum yoğun bakımda tedavi görüyordu.

BBC’nin haberine göre avukatları Pike’ın uyandığını, dahası konuşabildiğini duyurdu. Uzmanlar mahkumun iyileşmesinin eşsiz bir durum olduğunu, ölümcül enjeksiyondan sağ çıkan ilk kişi olduğunu belirtiyor. Kadının tedavisi sürüyor.

Tennessee Valisi Bill Lee, inceleme talimatı vermiş ve yıl sonuna kadar infazları durdurmuştu. Vali 3 Ekim’de Sky News’ün aktardığına göre cezaevleri müdürü Frank Strada’nın soruşturma tamamlanana kadar görevinden ayrılacağını duyurmuştu.

Pike, 1995’te 18 yaşındayken sınıf arkadaşı Colleen Slemmer’ı öldürmekten suçlu bulunup idama mahkum edilmişti. Eyalette 206 yıl sonra idam edilen ilk kadın olacaktı. Uzmanlar iğnelere rağmen mahkumun hayatta kalmasının ’emsalsiz’ bir durum olduğunu söylüyor.
 
kalbi durmuyor ne demek o zaman sokun o kalbi baska birine nakledin zaten durmuyor
 
Geri
Üst