içinde bulunduğum gemiiden anlıklar, günlükler vs vs / Calut'a özel

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Orası neresi? Buz içinde. Çanakkale yazıyor, burası günlük güneşlikti 4 gün önce.

Orası neresi? Buz içinde. Çanakkale yazıyor, burası günlük güneşlikti 4 gün önce.
Döngüsel sen de Çanakkale lisin. :) . Gurbette toprağıma denk gelmiş gibi sevindim.

Burası Rusya, Nadhodka diye bir yer. Geçici olarak bu sıralar burdayız, ekseri hareket halinde oluyoruz.

Oggy

kınaya Kars'ın
Sexolog
Mümkündür, Oggy Hanım, zira burdan sonra Çin'e uğrayacağız. Eklemeye devam edin, toplu servis edeyim.
izelin hasretim şarkısını gönderiyorum öyleyse size...... denizleri aş da gel kurbanın olam, kurtar beni buralardan ne olur diyordu izel..... anlamlı bir şarkı.......

Epeydir buralardan uzaktım. Kafam da dinçti. Ben yine aynı bendim. Bugün ki ben. Sonra Efendim işte bana sorarsan işinin ehli olmayan meslektaşlarımızın (demek ki benim bu iş dünyasındaki yerimde bu işinin ehli olmadığını düşündüğüm arkadaşlarımın arasıymış) beceriksizlikleri sebebiyle klimamızın arızalanması sebebiyle Yemen gibi yüksek sıcak ve nemli bir yerde sıkıldım bunaldım ve yine buraya Facebook camiasında yine boy gösterdim.
Bazı paylaşımlarıma aldığım geri bildirimlerden de neredeyse yine insanlara küser bir ruh haline bürünmeye doğru seyretmeye başladığımı hissederken, işte bunları yazıyorum.
Ben kimi laiklerce dindar bulunur sevimem, kimi dindarlarca da laik bulunur yine sevilmem. hoş kimseye olduğumdan başka hoş görünmek gibi bir meramımda yoktur.
-Bana sorarsan dinin kendisi laiktir.
-Bana sorarsan istisnasız bütün insanlar yargılanabilmelidir.
-Bana sorarsan fizik kanunlarıyla hareket eden dünya oldukça adildir.
-Bana sorarsan Allah her bir insanı içinde bulunabileceği farklı durumla başa çıkabilecek farklı meziyetlerle yaratmıştır. Bu açıdan insanın şikayeti bence saçmadır ama insan kendini bundan kolay alıkoyamaz.
-Bana sorarsan, ben Kuran'ın tanımladığı Allah'a inanır ve onun doğrultusunda yaşamaya çalışırım.
-Bana sorarsan bir kısmı kuranda tanımlanmış özel geceler vardır ama bizim toplumumuzda ki uygulanan yaygın şekliyle kandilleri anlayamıyorum. Bu yüzden birileri kandilimi kutlarsa (hani malum selam vermenin sünnet almanında farz olması gibi) ayıp olmasın diye bende kutlayanın kandilini kutluyorum.
-Bana sorarsan ben mezheplere inanmıyorum, bence her insan ayrı bir mezheptir.
-Bana sorarsan geçmiş, şimdi ve gelecek aynı anda vardır ve zaman sadece insanın algısının bir yanılsamasıdır.
(Ekleme 06.10.2023 - 0925lt
-Bana sorarsan benim bütün bunları yazıyor olmam, sadece yazmak değil umuma açık yazıyor olmam da bir hatadır, yanlıştır, gereksizdir diyemeceğim gereksiz olabilir diyeceğim ama ben hür ve özgür irademle bu yanlıı bile isteye yapıyorum)
amann canım sende bana sorsan ne olacak sormasan ne olacak, ben kim ki değil mi ya
🙂

06.10.2023 - 0859lt As Salif Yemen

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Kaptanın seyir defteri olmuş yine @Calut

CaT

🎈
Board Admin
Eee @Calut nerdesin suan yemen de mi yani?

Üst Alt