⚠️ Hoovering - Narsistik Süpürme

A

Aldebaran

insan ilişkilerinde dyson gibi davrananlar; ilk başta havalı geliyor ama sonra tüm pisliği içine çekiyor.

Süreyya

Süper Mod
Kognitif empati gerektiren bir eylem.
EQ hiç yok
Zavallilar.
Önceden öfkeme ket vuramiyordum.
Simdi sadece aciyorum.

Neşe Palamudu

Platin Üye
Bu manyaklar bize neler yasatiyor nelere maruz kaliyoruz

Narsist kurbanlarının en büyük dezavantajı narsistle çoğu zaman empati kuramıyor oluşlarıdır.
Genellikle empati yetisi çok yüksek kişi de olsalar bunu narsist ile pek yapamazlar çünkü empati kuramamanın,acıma duygusu ya da vicdan duygusunun olmamasının nasıl bir şey olduğunu bilemezler. Bir erkeğin doğum sancısının nasıl bir şey olduğunu anlamaya çalışması gibi bir şey, narsist olmayan birinin narsisti anlamaya çalışması. Ne olursa olsun, vicdani bir şey hissedememenin nasıl bir şey olduğunu vicdan sahibi biri anlamaya çalışırken beyni kilitlenir bir noktada. O yüzden de tuzaklara düşebilir.
İnternette sürekli araştırır: Narsist nasıl pişman olur,narsist nasıl üzülür,narsist beni nasıl anlar vs.vs. Sonra yok Hoovaring bilmem ne geçin boş verin bu terimsel yükleri.
Bakın Pitbull beynine benzer bunlarin beyni. Köpek eğitir gibi yaklaşmalısınız. Bir insan olarak değil, uzaydan gelmiş duygusuz bir tür yaratık olarak ele almalısınız. Mesela gri kaya kadar yansıtma da narsist ile iletişimde etkilidir. Yansıtma: Sana nasıl davranıyorsa aynı dozda siz de ona o şekilde davranın. Bunu yaparken de kendinizden emin, korkusuz bi şekilde yapmalısınız.Burada narsist edimsel koşullanan bir köpek gibi ''Hmm bu soba gibi bir şey, dokununca yanıyorum, uzak durmam gereken bir nesne'' olarak sizi kodlayacaktır. Tabii bunu psikopatik,fiziksel şiddet eğilimli narsistlere yapmamalısınız.
Ez cümle: Amasız fakatsız kurtuluş, kurtuluş mümkün değil ise mesafe, griler grisi kaya felan.
Geçin şu narsistlerle kafayı bozmuş youtuberları yaşam koçlarını falan. Uzak durcan işte neyini araştırıyorsun daha? git köpekbalıklarını araştır.
Oldum olası narsizm çalışan klinik psikologu da anlamam; teorik bilgi edinim zamanındaki potansiyel kaybı geçtim, hayatında kaç tane danışan görecek acaba?

Üst Alt