Hangi gezegen hangi burcu yönetir?

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,374
Çözümler
4
Tepki puanı
12,951
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Hangi gezegen hangi burcu yönetir?

Astrolojide burçları etkileyen on güç Güneş, Ay, Merkür (Utarit), Venüs (Zühre, Seher Yıldızı), Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton şeklinde sıralanır: . Dünyanın uydusu olan Ay, Güneş ve diğer gezegenler “yıldız" ya da günümüz astrolojik tanımı ile gezegen olarak kabul edilir.

NlBbo5.jpg



ASTROLOJİDE YILDIZLAR (GEZEGENLER)

Burçların özelliklerini açıklarken her birinin bir gezegeni olduğunu belirtmiştik. Burçları yöneten ve etkileyen bu gezegenlerin insan hayatında da önemli bir yeri vardır.

Astrolojide burçları etkileyen on güç olduğu kabul edilir. Bu 10 güç şöyle sıralanır: Güneş, Ay, Merkür (Utarit), Venüs (Zühre, Seher Yıldızı), Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton. Astrolojide dünyanın uydusu olan Ay, Güneş ve diğer gezegenler “yıldız"”olarak kabul edilir.

VPnyWZ.png


Bir insan doğduğu anda güneşin içinde bulunduğu burcun temsilcisi olan yıldız, o kimsenin “öz yıldızı”dır. Buna göre o insan öz yıldızının yönettiği burcun özelliklerini gösterir.

o0WzRb.jpg



ASTROLOJİDE GÜNEŞ

Güneşin günü pazar, madeni ise altındır.

Dünyadan görülen en parlak yıldız olan ve dünyanın bir bakıma ısıtıcısı ve aydınlatıcısı olan Güneş, cömertlikleri, soylu tutkuları ve gururuyla gençliği ifade eder. Eskiden “yıldızların babası” olarak adlandırılırdı.

Güneş, liderlik, hükümdarlık özelliği olan ve aynı zamanda “krallar burcu” olarak da adlandırılan Aslan burcunu yönetir. Güneş’in olumlu özellikleri hayat vermesi, sevgi ve cömertlik, olumsuz özellikleri ise gösteriş merakı, gurur ve kibirli oluşudur.

Güneş'e karşılık gelen renk, altın sarısıdır. Güneşin etkisi altında doğanların ciltleri hafif limon sarısı renkte olur. Çehreleri sakin görünüşlü, alınları ise geniştir. Güneş insanın kalbi ve omuriliği üzerine etkilidir. Ayrıca atardamarları ve sırtı ve bel kemiğini ve görüşü temsil eder.

İlgi duymayı sağlayan bir güç, hayatın ateşi, canlılık, sağlık ve mutluluk kaynağı olan güneş, pratik konularda ise gözü pekliği ve deneyimsizliği anlatır, isteği temsil eder. Otorite, babalık, hayat veren güç ve erkekliği temsil eder. Hakim güç, hırs, gurur, liderlik, kendini ifade, başarı, kararlılık ve güvenin sembolüdür. İnsana güven verir. Güneşin etkisi altında doğanlar zeki, ahlaklı, kuvvetli ve şiddetlidirler. Ancak sadece kendilerini düşünürler. Lider olmaya meyillidirler ve emir verip hükmetmek isterler. Yani güneş insana yönetme, idare etme gücü verir.

Zeki oldukları için olayları çabucak kavrarlar. Aşırı bir kıskançlık vardır. Bu yüzden de aile hayatların ve iş hayatlarında sık sık problem yaşarlar. İhtisas gerektiren konularda pek yetenekli olmasalar da liderlik vasıflarından dolayı genellikle üst düzey yönetici olurlar.

Güneş, Zodyak’ın etrafındaki turunu bir senede tamamlar.


ASTROLOJİDE AY

Ayın günü pazartesi, madeni ise gümüştür.

Astrolojide Ay genel olarak duyguları temsil eder. Sağlığımızla da etkili olan Ay, bilhassa bayanlar için önemlidir. Ayrıca Ay dişi sayılan bir güçtür. Dünyanın uydusu ve diğer gezegenlerden daha yakın olan ay, yeryüzünde yaşayanlar için ayrıca bir önem taşımaktadır. İnsan hayatı üzerinde bariz etkileri olan Ay adeta bir filtre gibidir. Çünkü dünyaya gelen her şey ışınımlar, ruhsal tesirler vs. önce Ay’dan geçer. O dünyaya hayat veren Güneş’in ışığını yansıtır.

Manyetik bir güce sahip olan Ay bütün sıvıları, okyanusların ve vücudun ritmini idare eder.

Özellikle suların kabarması ve çekilmesinde (gel-git) etkili olduğu aşikardır. İnsan vücudunun büyük bir bölümü de sudan ibaret olduğu için, bu konudaki etkisi şüphesizdir.

Ay hayal gücünün zenginliği, beceriklilik, annelik içgüdülerini ve sabrı temsil eder. Olumsuz yönleri ise güvensizlik, inatçılık ve mantıksız davranışlardır.

Annelik duygusunu simgeleyen Yengeç’in yönetici yıldızı olan Ay'a karşılık gelen renk beyazdır. Beyaz tenli olanların gözleri ise genellikle mavi olur.

Ayın etkisi altında doğanlar zararsız, kendi hallerinde ve yumuşak kalpli olur; mücadeleden çekinirler ve genellikle yalnızlığı tercih ederler. Akıl ve muhakemeden ziyade hisleriyle hareket ederler. Çünkü duygusal yapıya sahiptirler. Ay kadınları özellikle çocuklarına karşı çok şefkatlidirler. Bu ilgi kocalarına gösterdikleri ilgiden daha fazladır.

Ay erkekleri ise iyi bir aile reisi olma eğilimindedirler. Eş seçme konusunda fazla becerikli değillerdir, ancak uyumlu insanlar oldukları için iyi bir eşle mutlu olurlar.

Ay, insan hayatı boyunca hakim olan duyguların, sezgilerin ve en derin içgüdülerin temsilcisidir. İnsanın bir çok yönünü de temsil eden Ay, değişimle de ilgilidir. Onun bu etkisi insan duygusu üzerinde etkilidir. Bitkilerin büyümesi üzerinde de etkili olan Ay, insan vücudunda göğüs, mide ve sindirim sistemi ile ilgilidir.

Duygular, huy, hafıza, hayal gücü, etkilenebilirlik, kadınlık, annelik, doğurganlık, üretkenlik, alıcılık, ruh hali, hassasiyet sezme, hissetme ve sempatinin sembolüdür.

Dünyadan elli defa daha küçük olan Ay, Güneş etrafındaki turunu 354 günde, Zodyak turunu ise 28 günde tamamlar.

ZMB10V.jpg



ASTROLOJİDE MERKÜR (Utarit)

Merkür’ün günü çarşamba, madeni ise cıvadır.

Merkür, gezegenlerin en hızlısı ve Güneş'e en yakın olanıdır. Hareketliliği, haberleşmeyi ve canlılığı ile çocukluğu temsil eder. Bir turunu 88 günde tamamlayan Merkür İkizler ile Başak burçlarının yöneticisidir. İnsanlar arasında köprü vazifesi görür. Mantık, anlayış ve görüşü temsil eder.

Merkür’ün olumlu özellikleri hafıza gücü, zeka, akıl, mantık, konuşma ve yazma becerisi olarak bilinir. Olumsuz yönleri ise tartışmaya meyillidir. Ancak zihin zayıflığı vardır ve çabuk sinirlenir. Merkür, beyni, sinir sistemini, akciğerleri, dili ve bağırsakları, el ve kolları temsil eder.

Ulaşım, haberleşme, eğitim ve ticaret, bilgileri algılama, kayıt etme, karşılaştırma ve karar ile sonucu yazılı veya sözlü olarak anlatma gibi zihinsel işlemleri simgeler. Mantığı, akıl yürütmeyi, beynin sol kısmını temsil eder. Dili, iletişimi, bilgiyi, kısacası kendimizi ifade etmek için, kullandığımız en basit kültürel araçları temsil eder. Merkür zekadır, düşüncedir, soyut olanı somutlaştırma yeteneğimizdir. Merkür akıl, ruh ile kişilik arasındaki bağı ifade eder. İletişim ve yorumlama gücü, zeka, muhakeme, ilişkileri algılama ve gerçekleri kavrama Merkür tarafından sembolize edilir. Merkür geri gittiği zamanlarda iletişimde aksaklıklar ve yanlış anlaşılmalar olabilir.

Merkür konuşmayı ve fikirlerin ifade ediliş şekillerini öğretir. Analiz eder, ezberler, çalışır, seyahat eder, satar, ticaret yapar, yansıtır ve kendini dil kadar işaretlerle de ifade eder.

Ayrıca nitelikleri arasında değişken, uyumlu, dikkatli, anlayışlı, uyanık, kararsız, tutarsız, aykırı, aşırı eleştirici, tartışmacı, alaycı, çok hassas, çabuk kızan, kolay etkilenen, sinirli, endişeli olmak da sayılabilir.

Bu burcun etkisi altında doğanlar genelde buğday tenli, narin ve düzgün vücutlu olurlar. Elleri maharetlidir ve yaşlandıkları zaman bile genç görünebilirler. Sesleri hoştur ve hızlı konuşurlar. Şaka yapmayı severler. Temiz, becerikli, ancak bazen de hile ve ihanete meyilli olabilirler. Her türlü bilgiye ulaşmayı severler ve ayrıca özgürlük taraftarıdırlar.

ASTROLOJİDE VENÜS (Zühre)

Venüs’ün günü cuma, madeni ise bakırdır.

Sabah yıldızı olan Venüs, sevgililer üzerinde hakimiyet kurar. Güzellik, sevgi ve para yıldızıdır. Yumuşak ve hayata zevk katan bir yıldızdır. Dünyanın büyüklüğünde olan Zodyak’taki bir turunu 225 günde tamamlayan Venüs, Boğa ve Terazi burçlarının yöneticisidir. Tabiatı toprak olan gezegen dişi enerjidir.

Venüs yeşil renk ile ilgilidir. İnsanların duygusal dünyası ile yakından ilgilidir. Bu yıldıza mensup olanlar yapıcı, sevimli ve faydalı sözler söylerler. Toplumları bir arada tutan, sanat, eğlence, moda gibi faaliyetler, sanatçılar, sosyal barış ve huzur, savaşta zafer, bakır yatakları, mali kuruluşları, lider tipi, toplumun kendini ifade şekli, güzellik ve sevgiye karşı duyarlılık derecesine Venüs hükmeder. Yani iyi ve güzel olan ne varsa Venüs gezegeninin ilgi alanına girer. Venüs insanları eğlence ve zevke düşkündürler, mutluluk, sevgi ve sıcaklık yayarlar. Venüs’ün etkisi altında doğan insanın vücut hatları yay gibi kavislidir. Güzel ve çekicidirler.

Venüs güzellik, müzik, tatlı ve mücevherleri temsil eder, Venüs’te doğanlar düzgün ve zarif yürürler, romantik ve çekicidirler. Venüs’ün bazı zararlı yönleri de vardır ki bunlar tembellik, madde ve para sevgisidir. Zühre’nin olumlu özellikleri sevilen kişilik, dostluk, iyi görgü ve sanatkarlıktır. Olumsuz özellikleri ise bencillik sevgide ve romantizmde aşırılık ile güvenilmezliktir. Sosyal olma eğilimi vardır. Venüs insanı dengeleme, uyum ve barış sağlama konularında da etkilidir. Enerjisiyle cazibeli görünen Venüs insanı diğerlerini kendine çeker. Diğer insanlarla sosyal beraberlikler bu gezegen için önemlidir.

ASTROLOJİDE MARS (Merih)

Mars’ın günü salı, madeni ise demirdir.

Dünyaya en yakın gezegendir ve yaklaşık olarak dünyanın yedide biri kadardır. Bir turu 687 günde tamamlayan Mars Koç ve Akrep burçlarını yönetir. İnsan hayatını etkileyen en önemli güçlerden biridir. Ateşin kızılı, Mars'ın rengine karşılık gelir, yakıcıdır. Kırmızımsı ve şiddetli olan Mars, savaş adamını resmeder. Bir çok büyük askerin bu yıldıza mensup olanların arasından çıktığı görülür. Olumlu özellikleri yarışmacılık ve sıkı çalışma, ayrıca liderli vasfıdır. Olumsuz yönü ise taşkınlık, kavgacılık ve savaş yanlılığı olarak kendisini gösterir.

Mars, cesarete, enerjiye, öfke ve şiddete sahiptir. Zodyak’ın eylem gezegeni olan Mars, hırs, saldırganlık, savaş, enerji, cesaret ve başarıyı temsil eder. Mars insanı çok enerjik ve hareketlidirler. Eğer bu unsurlar doğru kullanılırsa oldukça faydalıdır. Yani Mars sayesinde insan saldırılara karşı kendisini korur. Şiddet ve ani kabaran öfke ile ifade edilen Mars, eski Romalılarda savaş tanrısı olarak kabul ediliyordu.

Savaş korkusu, tek taraflı kararlı, saldırgan, harekete geçiren güç, gerilim, savaş, kavga veya kaçma için gerekli enerji, kasların kuvvetlenmesi için gerekli adrenalinin kanda artışı ile sağlanır. İnsanın gücüne ve öz güvenini ortaya kıymasına hükmeder. Cinsiyet ve sinsi enerjiyi de idare eder. Özellikle kadınlara fevkalade çekicilik verir. Hırs ve rekabet bu gezegenin sahasına dahildir. Marsın enerjisinden iyi yararlanabilenler amaçlarına kolayca erişebilirler. Aktivitesi bazen kavga, bazen girişimcilik, yeniye açıklık şeklinde; bazen de yarışçılık, rekabet ve zafer şeklinde ortaya çıkar. Mars insanları iyilikte de kötülükte de ihtiraslıdır. Aşka düşkün, aynı zamanda cesur ve şiddetlidirler.

Mars plan yapmadan sabırsızca hızla hareket ederek yakıp yıkar. Mars insanı oldukça kıskançtırlar ve ihaneti kesinlikle affetmez. Ailelerine ve çocuklarına karşı düşkün ve kıskançtırlar. Erkeksi, dışa dönük enerjiktir ve istek, enerji ve hareket verir. İnsanın içinde ve dışındaki mücadeleleri ifade eder. Mars'ın ifade ettikleri arasında istek, cesaret, inisiyatif, kendini gösterme, yöneticilik, ateşli güç, direnç, maceracılık, acelecilik, tedbirsizlik, saldırganlık ve cinsi güç de sayılabilir. Her türlü kesici aleti ve silahı da temsil eder. Mars insanlarının çapkınlığı da vardır.

ASTROLOJİDE JÜPİTER (Müşteri)

Jüpiter’in günü perşembe, madeni ise tenekedir.

Şans gezegeni olarak bilinen Jüpiter Yay ve Balık burçlarını yönetir. Bir turunu 11 yıl, 10 ay, 17 günde tamamlar.

Rengi metalik mavi olan Jüpiter ruhsal ve soyut kavramlar olarak da dinlerin ve felsefenin idarecisidir. Jüpiter şans, neşe, zevk, bolluk, zenginlik demektir. Jüpiter insanı zevkine düşkündür ve dost canlısıdır. Yıldızlar arasında en iyimser olanı olarak kabul edilen Jüpiter görüş, inanç, sadakat, akıl ve güveni idare eder.

Neşeli ve nüktedan, şefkat ve merhamet ve iyimserlik gibi iyi özelliklere sahip olan Jüpiter olumsuz yönde ise müsriflik, aşırı iyimserlik, sorumsuzluk ve kaygısızlıkla ifade edilir.

Gelenekleri, din, hukuk ve felsefesi, bunlara ilişkin eğitim kurumları zenginliği, maddi faaliyetleri ifade eder. İnsana pek çok özellik katan Jüpiter, iyilik, adalet ve dindarlık ile maddi güç demektir. Bolluğu gösterir ve doğru yolda ilerlemeyi temin eden bir yardımcıdır.

Öncelikle bir para yıldızı olan Jüpiter’den nasıl faydalanılacağını bilmek gerekir. Felsefeyi, manevi düşünceyi, ticareti, ekonomi, hukuk ve mahkemeleri, yüksek öğrenimi ve soyut düşünceyi yönetir. Jüpiter, gerçeğin aranmasını temsil eder ve bu anlamda daha büyük bir düzenle, daha büyük bir hakikatle olan bağı simgeler. Genişleme, akıl, sağduyu, heves, iyimserlik, cömertlik, deneyim ve gelişme isteğinin sembolüdür.

İnsanlıkla çok yakın ilgisi bulunan bir güç olan Jüpiter kişiyi filozofça düşündürür. İnsanların her konuda büyük düşünmesini ister. Yani fiziksel, ahlaki ve düşünsel açıdan büyütme enerjisine sahiptir. Jüpiter insanı şen, güler yüzlü, merhametli, anlayışlı ve cömerttir. Çevresine her zaman yardım eder ve olaylara iyimser açıdan bakar. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki iyi bir Jüpiter insanı ne kadar iyimser ve cana yakınsa zıt durumdaki bir Jüpiter de o kadar kötü ve tehlikeli olabilir. Vefakar, düzenli ve çalışkan olan Jüpiter insanı aynı zamanda çok konuşur ve kadınlara düşkünlüğü ile bilinir. Kurallara uyar ancak olayları biraz fazla abartırlar. Derin olmasa da sürekli bir dostluğa yatkın olan Jüpiter insanları genellikle mutlu bir yuva kurarlar.

ASTROLOJİDE SATÜRN (Zühal)

Satürn’ün günü cumartesi, madeni ise kurşundur.

Bir disiplin yıldızı olan Satürn'ün Zodyak etrafındaki turunu tamamlaması yaklaşık 30 yıl sürer. Rengi kurşuni ya da metalik siyah olan Satürn, Oğlak ve Kova burçlarının yöneticisidir. Güvenirlilik, azim ve disiplini ifade eden Satürn’ün olumsuz yönleri ise acınma, buhran ve kasvettir. Bir öğretmen gibidir, yani ona “Yıldızların Öğretmeni” denir. Gelenekler, alışkanlıklar ve bilgelik veren Satürn, zorluklarla mücadele ve üzüntüler geçirmiş tecrübeli derin düşünceli bir kişinin karamsar bakışını gösterir. İnsana disiplinli, sabırlı ve her zaman sorumlu olmayı öğretir. Zor da olsa olayların gelme konusunda ısrarcıdır. Çünkü başarılı olmak için sabır ve azim gerekir. İnsanların deneyim kazanmasını ve olgunlaşmasını sağlayan Satürn de insanı her zaman başarıya yönlendirir. Satürn, sistematik, ekonomik ve pratik olan doğal bir organizatör gibidir. Bazen insanı yorar, bitkin düşürür, ancak bunların hepsi de insanın menfaati içindir. Diğer yıldızların verdiği özelliklerde ve iyi yönlerden istifade edebilmek için de bu yıldızın desteği gereklidir. Bilim adamı, siyasetçi, yönetici, mühendis, matematikçi, çiftçilik ve inşaat gibi mesleklerde başarı verir. Genelde yorgun ve durgun bir görünüm arz eden Satürn insanı, akıllı ve ferasetlidir. Yıldızından aldığı öğreticilik vasfı ile akıllı nasihatler verir. Az, ancak etkili konuşurlar. İşlerinde ve önlerine çıkan engellere karşı sabırlı ve dayanıklı hareket ederler.

Satürn otoriteyle olan ilişkiyi temsil ettiğinden, babayı ya da ailedeki otoriter kişiyi temsil eder. Satürn sınırlandırmanın ve bilinçlenmenin sembolüdür. Kişiliği dayanıklılık ve süreklilikle güçlendirir. Enerjiyi yönlendirir ve konsantrasyon sağlar. Satürn'le baş etmenin yolu disiplindir. Satürn dikkat, sınırlılık, ciddiyet ve kararlılık ister. Serttir ve kısıtlayıcı özelliği vardır. Bu sebeple de insan zaman zaman kendisini bir dairenin içine alınmış gibi hisseder. Zevk, aşk ve paraya önem vermeyen Satürn insanı aynı zamanda kasvetlidir de. Yasaklama özelliği de olan Satürn korku, endişe ve kuruntuya de sebep olabilir. Bu yüzden de Satürn insanı yalnızlığı ve sakin ortamı severler.

ASTROLOJİDE URANÜS

Değişiklikler yıldızı olarak kabul edilen Uranüs, şaşırtıcı şekilde çeşitli olaylara sebep olur. Adeta bir sürprizler gezegenidir.

Kova burcunun yöneticisi olan Uranüs Zodyak turunu 84 yılda tamamlar. Olumlu özellikleri buluş ve orijinallik olarak sayılabilen Uranüs’ün olumsuz özellikleri ise anormallik, aşırı cinsellik ve aşırı coşku olarak özetlenebilir.

Büyük aklı temsil eder ve orijinal icatlar bu gezegen tarafından idare edilir. Yani teknoloji ve geleceği ilgilendirir. Astroloji, elektrik-elektronik, bilgisayar, kimya, fizik, matematik alanlarını ve doğal afetleri ilgilendiren gezegendir. İnsanların ani ve parlak bir sezgiyle sarsılmalarında etkilidir, ayrıca insana çekicilik de verir. Uranüs'ün etkisinin kendini gösterdiği en iyi örnek, altıncı his dediğimiz şeydir. Uranüs duygularla nadiren ilgilenir ve ne yapacağı belli olmayan bir enerjidir. Yani duygusal değildir, ancak objektif bir güçtür. Her zaman düşünce alanında devrimi temsil eden, dahi, özgürlükçü, bilinçlendirici, ve müdahaleci bir güçtür. Bazen de çok tehlikeli olabilen Uranüs bir anda her şeyi alt üst edebilir.

Uranüs özgürlük isteğini ifade eder ve ani değişikliklerin ve aşırılıkların kaynağıdır. Uranüs insanı, yenilik peşindedir ve yeniye yer açabilmek için eskiyi yıkar. Toplumların, uygarlıkların mevcut düzenlerini yıkıp, yeni düzenler kurulmasını sağlar. Yani ihtilalci değişiklikler yapar, düşünülmeden harekete geçme, kişisel özgürlüğü arama ve bir anda akla hayale gelmeyen hareketlere yol açar. Sevgi üzerine de etkili olan Uranüs, insanın bir anda aşık olmasına da yol açabilir. Dokuları, el ve ayakları temsil eden Uranüs, aynı zamanda sinirleri zayıf düşüren bir güçtür.

Özel bir günü olmayan Uranüs cumartesi ve pazar günleri güçlü sayılır. Madeni ise uranyumdur.

ASTROLOJİDE NEPTÜN

Hayaller yıldızı olan Neptün, fikir sanat, moda gibi faaliyetler ve sevgiye karşı duyarlılık verir. Yörüngesi çok büyük olan ve yavaş hareket eden Neptün bir turunu 165 yılda tamamlar. Gizemli burç Balık'ın yöneticisi olan Neptün, insanı kutsal değerlere bağlar.

Olumlu yönleri ince fikirlilik, sanat, hassasiyet ve duyarlılık olarak bilenen Neptün’ün kararsızlık ve dikkatsizlik gibi olumsuz yönleri de vardır. Bazen insanı hayal kırıklığına uğratabilir.

İnce ve hassas bir yapı oluşturarak sanat ve sevgi karşısında yaşanan duygusallık, heyecan halleri ve sezgiler şeklinde kendini gösterir. Sanatçılar için ilham kaynağıdır, ayrıca çekicilik ve cinsellikle de ilgilidir. Neptün insanları, müzisyen, edebiyatçı, şair, aktör, medyum, rüya yorumcusu, rahip, denizci, hayvan ve insan bakım uzmanı gibi branşlarda başarılı olurlar. Hassasiyet, sanat ve üretkenlik isteyen mesleklerde görev alır ve kendilerini kabul ettirirler. Neptün genellikle Ay’ın yönettiği sezgileri kuvvetlendirir. Ele avuca sığmaz bir enerjisi olan Neptün, belirsiz, gerçekdışı ve uçucudur. Dişi enerjiyi temsil eder ve üç çatallı mızrakla simgeleştirilir. Ayaklara ve hücre yapısına etkili olur. Yıldız sert etkili olduğu zaman ayaklarda ağrı olur.

Başkaları için kendisini feda etme eğiliminde olan Neptün insanı kabalığa tahammül edemez. Arındıran ve temizleyen bir yönü vardır. Şefkat, kültürel, ırksal ya da kişisel farkları dikkate almaksızın, insanları birbirlerine bağlayan bir duygudur. Alıcılığı, pasifliği, etkilenirliği ve bulanıklığı temsil eder. Ya güçlü ruhsallık, ya da gerçeklerden uzaklaşma eğilimi getirir. Ya yol gösterici, koruyucudur, ya da sorumluluklardan vaz geçirir. Uyumlu bir Neptün insanı çevresindekilerin sevinmesine ve neşelenmesine yol açar, insanların hayatı sevmesini ve mutlu olmasını sağlar. Zevk verdiği gibi, insanları aldatan, kandıran bir güç olma özelliği de vardır. Bu durum özellikle sevgi konusunda önemli rol oynar. Yani sevgi konusunda insanın kendisini kandırmasına sebep olabilir. Ancak eğer uyumlu bir durumdaysa böyle bir aldatma söz konusu olmaz. İnsanlara aşırı bir sezme gücü de veren Neptün, etkilenmeye de yol açar ve bu da taklit yeteneğinin gelişmesine sebep olur.

Neptün’ün de özel bir günü yoktur, madeni ise polonyum ve petroldür.

ASTROLOJİDE PLÜTON

Yıkar, yeniden yapar. Çürüme, kirletme, bulaştırma, yıkma, arzu, saplantı, parçalara ayırma, eleme, güç savaşları, kontrol, cinsellik ve ölümün sembolüdür. İnsanların her türlü zorluğun üstesinden gelmesini sağlayan Plüton, aynı zamanda temizleme, arıtma ve iyileştirmenin de temin edicisidir. Plütonu güçlü olan insan özellikle olayları iyi inceler, sezgilerinden ve iradesinden de yararlanarak doğru ve başarılı sonuçlara ulaşırlar.

Sevgi ile ilgili bir yıldız olmayan Plüton duyguların ve aşkın ölmesine sebep olabilir. İnsanın üreme organlarını ve safra kesesini temsil eder. Sağlık kurallarına uyan insanlarda kolay kolay hastalık ortaya çıkmaz.

Plüton’un da özel bir günü yoktur, madeni ise radyumdur.

Yeni şartlar yıldızı olarak bilinen Plüton, etkileme, kontrol altına alma ve güç arayışı verir.

Akrep burcunu yönetir ve Zodyak’ın çevresini 248 yılda dolaşır.

Parasal konularda beceriklilik ve olumsuz durumlarda yeni atılımlar yapılmasını sağlarken, pecmürdelik ve gizlilik de olumsuz yönleri olarak ön plana çıkar. Normal seviyede baskıcı tipler oluşturan Plüton araştırma, sırları çözme ile uğraşan, dedektif, psikolog, bilim adamı, şifacı, cerrah, asker gibi mesleklerde başarı sağlar. Değişken bir yörüngesi vardır. En ağır güç sayılır ve eski şartları ortadan kaldırarak yeni ortamlar oluşturur. Bütün insanlığı etkiler ve sürekli olarak yenilikleri ortaya çıkarır. Ancak bu sırada insanların paniğe kapılmasına da yol açabilir.

Üstün güçleri temsil eder ve bilinmeyeni, yani ölümü
 

SleepleSsS

Yorumbaz
Katılım
25 Ara 2020
Mesajlar
7,208
Tepki puanı
973
Puanları
113
Konum
Miami
Cinsiyet
Erkek
ASTROLOJİDE MARS (Merih)

Mars’ın günü salı, madeni ise demirdir.

Dünyaya en yakın gezegendir ve yaklaşık olarak dünyanın yedide biri kadardır. Bir turu 687 günde tamamlayan Mars Koç ve Akrep burçlarını yönetir. İnsan hayatını etkileyen en önemli güçlerden biridir. Ateşin kızılı, Mars'ın rengine karşılık gelir, yakıcıdır. Kırmızımsı ve şiddetli olan Mars, savaş adamını resmeder. Bir çok büyük askerin bu yıldıza mensup olanların arasından çıktığı görülür. Olumlu özellikleri yarışmacılık ve sıkı çalışma, ayrıca liderli vasfıdır. Olumsuz yönü ise taşkınlık, kavgacılık ve savaş yanlılığı olarak kendisini gösterir.

Mars, cesarete, enerjiye, öfke ve şiddete sahiptir. Zodyak’ın eylem gezegeni olan Mars, hırs, saldırganlık, savaş, enerji, cesaret ve başarıyı temsil eder. Mars insanı çok enerjik ve hareketlidirler. Eğer bu unsurlar doğru kullanılırsa oldukça faydalıdır. Yani Mars sayesinde insan saldırılara karşı kendisini korur. Şiddet ve ani kabaran öfke ile ifade edilen Mars, eski Romalılarda savaş tanrısı olarak kabul ediliyordu.

Savaş korkusu, tek taraflı kararlı, saldırgan, harekete geçiren güç, gerilim, savaş, kavga veya kaçma için gerekli enerji, kasların kuvvetlenmesi için gerekli adrenalinin kanda artışı ile sağlanır. İnsanın gücüne ve öz güvenini ortaya kıymasına hükmeder. Cinsiyet ve sinsi enerjiyi de idare eder. Özellikle kadınlara fevkalade çekicilik verir. Hırs ve rekabet bu gezegenin sahasına dahildir. Marsın enerjisinden iyi yararlanabilenler amaçlarına kolayca erişebilirler. Aktivitesi bazen kavga, bazen girişimcilik, yeniye açıklık şeklinde; bazen de yarışçılık, rekabet ve zafer şeklinde ortaya çıkar. Mars insanları iyilikte de kötülükte de ihtiraslıdır. Aşka düşkün, aynı zamanda cesur ve şiddetlidirler.

Mars plan yapmadan sabırsızca hızla hareket ederek yakıp yıkar. Mars insanı oldukça kıskançtırlar ve ihaneti kesinlikle affetmez. Ailelerine ve çocuklarına karşı düşkün ve kıskançtırlar. Erkeksi, dışa dönük enerjiktir ve istek, enerji ve hareket verir. İnsanın içinde ve dışındaki mücadeleleri ifade eder. Mars'ın ifade ettikleri arasında istek, cesaret, inisiyatif, kendini gösterme, yöneticilik, ateşli güç, direnç, maceracılık, acelecilik, tedbirsizlik, saldırganlık ve cinsi güç de sayılabilir. Her türlü kesici aleti ve silahı da temsil eder. Mars insanlarının çapkınlığı da vardır.
 
Katılım
6 Şub 2020
Mesajlar
224
Tepki puanı
85
Puanları
43
Cinsiyet
Kadın
Ay bi kopyalayamadım
Venüs tabii ki sabah yıldızıyım
Şımarttı biraz beni Sağ olsun
 
Üst Alt