Gribiş Sosu Çin Mutfağı

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,375
Çözümler
4
Tepki puanı
12,951
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler:


3 yumurta
40 gram sirkeye yatırılmış kornişon
1 kahve kaşığı hardal
1 kaşık sirke.
1 kaşık kapari
1 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tutam tarhun otu
yeteri kadar zeytinyağı
tuz ve karabiber.

Yapımı:

Yumurtaları katı olacak biçimde haşlayıp aklarıyla sarılarını ayırmalı. Yumurtaların aklarını kıyarcasına ince doğramalı Yumurtaların sarılarını ise tahta kaşıkla döverek toz haline getirmeli. Bunu porselen bir kaseye boşaltmalı. Tahta kaşıkla dövmeye devam ederken buna hardalı ve tuzla karabiberi serpmeli.

Dövmeye devam ederken münavebeyle bir sirkeden bir zeytinyağından damlalar dam-latmalı. Böylece salça koyu bir macun haline getirilmeli. Salçaya kıyılmış maydonozunu kapariyi ve tarhun otunu katıp yedirmeli. Gerektiği takdirde biraz daha zeytinyağı katıp salçaya yedirmeli. Kıyılmış yumurta akını da kattıktan sonra salçayı küçük kaseciklere bölüp diğer salça ve etlerle birlikte sofraya götürüp servis yapmalı.
 
Üst Alt