Gri Kay yöntemi

Küboo

🎈
Board Admin
Gri kaya tekniği (Grey Rock Method); narsist, manipülatif veya sürekli drama yaratan kişilerin kışkırtmalarına karşı duygusal tepkiyi tamamen keserek sıradan, sıkıcı ve ilgisiz bir görünüme bürünme stratejisidir. Amaç, toksik kişinin beslendiği duygusal reaksiyonları ortadan kaldırarak ilgisini kaybettirmektir.

Nasıl Uygulanır?

• Kısa ve net cevaplar verin: "Evet", "hayır" veya "bilmiyorum" gibi tek kelimelik ya da kısa cümleler kullanın.
  • Duygusal tepki göstermeyin: Öfke, üzüntü, heyecan veya savunma gibi karşı tarafı besleyecek duyguları belli etmeyin.
  • Göz temasını ve paylaşımı azaltın: Özel hayatınız, planlarınız veya duygularınız hakkında gereksiz detay vermeyin, göz temasını en aza indirin.
  • Sıkıcı olun: İlgi çekici, tartışma yaratacak veya merak uyandıracak konular açmaktan kaçının.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Geçici bir sınır aracıdır: Tamamen hayatınızdan çıkaramadığınız iş arkadaşı, akraba veya eski eş gibi mecbur olduğunuz durumlarda kullanılır.
  • Uzun vadeli bir ilişki çözümü değildir: Sağlıklı ve yakın olmak istediğiniz ilişkilerde bağları tüketir; sürekli uygulanması kişiyi psikolojik olarak yorabilir.

Kürt Kedisi

Gümüş Üye
Bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden bir tanesi de hayatında narsist bir insanın oluşudur
Ben bu kelimeyi alelade egoist bencil insanlar için kullanılır sanıyordum ta ki gerçek anlamda narsist biriyle yüzleşene dek gerçekten korkunç ve travmatik bir durum yanında yöresinde var olan herkese cani gönülden kolaylıklar diliyorum...

Mephobia

Invictus
hayatı bilgisayar oyunu seviyesine indirme potansiyeli

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
günün sonunda insan silmek zorunda kalıyor yoksa sürekli zarar devam ediyor malesef
silmek en güzel çözüm

Üst Alt