Görevden Alınan Ukraynalı Savunma Bakanı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Çağrısı Yapıyor

Mephobia

Invictus
Gümüş Üye
ADKq_Nb7vygEI9JLOY8SOBLYW6qT7z8WaNM2y0TyDOsV-noGQnzdyjMCWPmniTzJNfLQuoNEwmYjtGHQOyGUWS8S11uLqrHhe1nB9sGBopYjhGfOs4OD61cQ8AJb3xax9LmbTt_7ExxKPyCx05cs_P816b13Kl8DrPDfpITzujE=s0-d-e1-ft

Eski Ukrayna Savunma Bakanı Mykhailo Fedorov, savaş devam ederken seçim yapılması çağrısında bulunarak Volodimir Zelenskiy yönetimine açık bir siyasi meydan okuma başlattı.

Fedorov, YouTube’da yayımladığı videoda “Demokrasi Rusya tarafından rehin alınamaz” diyerek, Şubat 2022’den beri sıkıyönetim nedeniyle askıya alınan seçimlerin yeniden gündeme gelmesi gerektiğini savundu.

35 yaşındaki Fedorov, temmuz sonunda savunma bakanlığı görevinden beklenmedik şekilde alınmıştı. Görevden alınmasının, ordu başkomutanı Oleksandr Syrskyi ile yaşadığı gerilimle bağlantılı olduğu öne sürülürken karar ülke çapında protestolara yol açmıştı.

Fedorov ayrıca Ukrayna’nın “sistemik bir yönetim krizi” yaşadığını, değişimden korkulduğunu ve yolsuzluğun savaş çabasına zarar verdiğini söyledi. Kendi siyasi geleceğine ilişkin ise herhangi bir adaylık açıklaması yapmadı.

Zelenskiy henüz açıklamalara yanıt vermezken, savunma bakanlığı görevine geçici olarak kariyer istihbarat yetkilisi Yevgeniy Khmara getirildi.

------------------------
cephede savaş devam ederken görevden alındığı için iktidar savaşına yeltenmek ne kadar etik? seçim yapmak savaş şartlarında ciddi güvenlik riskidir bana göre.. her ne kadar komedyen rolünde olsa da kaybedilmiş bir savaş yok dış güçlerin desteğiyle.. olası bir seçim ise demokrasi açısından başka bir risk. fedorov’un bu çıkışı ise adaylıktan çok ileri ki seçime potansiyel bir yatırım gibi, önden reklam alanlardan abimiz.

kaynak: bbc.co.uk

Üst Alt