Google, DeepMind’in yeni başkanı olarak Koray Kavukcuoglu’yu atadı; Kavukcuoglu, OpenAI ve Anthropic’in gerisinde kalan Google’ın yapay zeka performans açığını kapatma baskısıyla görevi devralıyor. Kavukcuoglu, DeepMind kurucu ortağı ve CEO’su Demis Hassabis’in yerine kıdemli başkan yardımcısı oldu; Sundar Pichai’ye doğrudan bağlı çalışarak Gemini model geliştirme, Frontier AI araştırmaları ile Gemini uygulaması ve geliştirici ekiplerini yönetecek.
Google, 2022’de ChatGPT sonrası hızlanan yarışta Kasım 2025’te Gemini 3 ile ivme yakalasa da, 2026’daki sürümleri sınır modellerde OpenAI’nin GPT-5.6’sı ve Anthropic’in Mythos modeliyle rekabet edemedi. Analistler, değişikliğin Google’ın sınır performansı, büyük dil modeli iyileştirmeleri ve özellikle kodlama yeteneklerine odaklanma hamlesi olduğunu söylüyor; şirket bu amaçla içerde “Code Strike” adlı bir ekip de kurdu.
Bloomberg’in Gemini 3.5 Pro’nun performansı artırmak için ertelendiğini bildirmesinin ardından Alphabet hisseleri Temmuz’da düştü; analistlere göre Kavukcuoglu için ilk önemli adım, Gemini 3.5 Pro’yu yayımlamak ve düzenli bir sürüm temposu oluşturmak olacak.
------
Startup firmalarında türk kişileri görünce gururlanmıyorum ama seviniyorum, gururlanacak bir yanda göremiyorum açıkcası.. bir ülkenin gelişimi mühendislerin becerileri ile sınırlıdır bana göre..biz mühendis ve genç yeteneklerimizin çoğunu kıymet bilen devletlere kaptırıyoruz.
Klasik SEO 'yu zihinlerden arındıran Koray Tuğberk Gübür 'de onlardan biri benim için.. şu an kuşadasında yaşıyor ama alphabet 'te çalışmaması için hiçbir neden görmemekle birlikte biraz özgür ruhlu olmasından mütevellit olsa gerek kendi işini yapıyor.
kaynak: CNBC