GÖLGE HESABI İLE YAPILAN EVLER

Cherry

Elmas Üye
Mardin evlerinin ününü duymayan yoktur. Gidip görmeseniz de dünyaca tanınan bu evlerin birçok özelliği olduğunu biliyor musunuz? Ününü tek bir şeye borçlu değil…
🏠
🏠

Mazı Dağı'nın güney yamaçlarında kurulmuş bir şehir Mardin. Ve tepeden bakıldığında evler birbirinin üzerine yığılmış gibi görünüyor. Zaten bu sık aralıklı mimari kente özgün bir yapılaşma kazandırmış.
🧱
🧱

Mardin evleri, “Kuzey Suriye tarzı” olarak nitelenen taş yapılardan oluşuyor. Bu evlerin benzerleri Niğde ve Kayseri başta olmak üzere Orta Anadolu’da da var.
☀️
☀️

Sarı kalker taşı bölgenin ünlüsü. Evlerin yapımında da bu taş kullanılmış. Bu taş sayesinde şehre her mevsim sıcak bir görüntü hakim.
❄️
❄️

Kolay işlenen bir taş olması da rahatlıkla kullanılmasını sağlamış. Taşın özelliklerinden biri de doğal iklimlendirme; içi yazın serin, kışın sıcak oluyor. Ayrıca evler sıva malzemesi kullanılmadan inşa edilmiş.
☂️
☂️

Mezopotamya ovasına açılan kapılar tepenin eğimi üzerinde kuruldukları için en az 2 katlı yapılmışlar. Ve hiçbirinin gölgesi birbirinin üzerine düşmeyecek şekilde planlanmışlar.

469495920_122225732090211697_5716224741540779338_n.jpg

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Görüntü güzel ama yaşamak isteyebileceğim bir mekan değil içim sıkılır.

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Altın Üye
Düşünceli mimari

• Beğen
Tepkiler: CaT

Boğaçhan

Bronz Üye
Bir süre ziyaret ettiğim güzel dokusu olan bir şehrimiz.

KahKaha

Bronz Üye
Kadın
Çok güzel görünüyor. Bir gün burayı da ziyaret edicem.
Yıllar önce Mardinli bir arkadaşım davet etmişti. Çok istediğim halde annem izin vermediği için gidememiştim.
Bir ziyaretimde birlikte zaman ayarlayıp, gidelim mi?

• Saril
Tepkiler: Eru

Nobody

Teknik Admin
Google hesabi ile yapılan evler diye girdim

Eru

Platin Üye
Yıllar önce Mardinli bir arkadaşım davet etmişti. Çok istediğim halde annem izin vermediği için gidememiştim.
Bir ziyaretimde birlikte zaman ayarlayıp, gidelim mi?

Gidelim tabi. Ama o Mardin'in halini düşünemiyom ikimiz ayak basınca. :ASDAS

KahKaha

Bronz Üye
Kadın
Gidelim tabi. Ama o Mardin'in halini düşünemiyom ikimiz ayak basınca. :ASDAS

Bir de sözlerine ilk defa şu anda dikkat ettiğim bu Türküde şöyle bir dize cümle var… “Ben yarimi tanıram kıvır kıvır saçlıdır”

Önce bir kuaförde pit stop yapalım, ben keratin bakımı yaptırayım da ondan sonra gideriz, kardeşlik 😅

• Haha
Tepkiler: Eru

Eru

Platin Üye
Bir de sözlerine ilk defa şu anda dikkat ettiğim bu Türküde şöyle bir dize cümle var… “Ben yarimi tanıram kıvır kıvır saçlıdır”

Önce bir kuaförde pit stop yapalım, ben keratin bakımı yaptırayım da ondan sonra gideriz, kardeşlik 😅

Ben de şöyle Berdan abi gibi sağlam bir bıyık sakal bırakam dicem de, olmaz biliyon :D

Üst Alt