Soru Gitmeseydi Ne Olurdu?

Nepenthe

Platin Üye
Anadolu beyliklerin direnişi ve yardim talebi.
Beyazidin galibiyat sarhosu iste.
Ali paşa özellikle ikaz ediyor, Timur denilen adamla ugrasmayalim bu adamı kimse yenememis bu adam büyük bela diye. Ama işte beyazid o kadar aptal bir hükümdar ki kendi topraklarında ki iklime bile hakim değil. Günün sonunda Timur otağindan bile çıkmadan savaşı 19 yaşında ki komutanı isen buga yönetiyor ve kazanıyor. Bugün ki Esenboğa havalimanının ismi ordan gelir

Nepenthe

Platin Üye
Anadolu beyliklerin direnişi ve yardim talebi.
Beyazidin galibiyat sarhoslugu iste.
O gün kim yardım ederse etsin Timur yerle yeksan ederdi bence.
Çünkü savaşı kendi istediği planladığı bölgede yaptırdı Bayezid'e, şuan ki Esenboğa havalimanının bulunduğu konuma filleri yerlestirdi, kedinin fareyle oynadığı gibi oynamış beyazid ile :)
Bir rivayet daha var ama doğru mu bilmiyorum çok araştırdım bulamadım, beyazidi bir sandigin içine kapatıp sandığın üzerinde yemek yediği söylenir tabi bu hurafe de olabilir

Süreyya

Süper Mod
Ali paşa özellikle ikaz ediyor, Timur denilen adamla ugrasmayalim bu adamı kimse yenememis bu adam büyük bela diye. Ama işte beyazid o kadar aptal bir hükümdar ki kendi topraklarında ki iklime bile hakim değil. Günün sonunda Timur otağindan bile çıkmadan savaşı 19 yaşında ki komutanı isen buga yönetiyor ve kazanıyor. Bugün ki Esenboğa havalimanının ismi ordan gelir
Osmanlinin fetret devri diye ilan edilir,fekat tarihciler arasinda ilk yikimi diye konusulur.

Bu facianin sonu daha büyük facialara yol acti.
Sabaha kadar yazilir.
Aptal zeki vs gibi kavramlar kullanmiyoruz biz.:D

Süreyya

Süper Mod
O gün kim yardım ederse etsin Timur yerle yeksan ederdi bence.
Çünkü savaşı kendi istediği planladığı bölgede yaptırdı Bayezid'e, şuan ki Esenboğa havalimanının bulunduğu konuma filleri yerlestirdi, kedinin fareyle oynadığı gibi oynamış beyazid ile :)
Bir rivayet daha var ama doğru mu bilmiyorum çok araştırdım bulamadım, beyazidi bir sandigin içine kapatıp sandığın üzerinde yemek yediği söylenir tabi bu hurafe de olabilir
Yardim talebini Timur dan istiyor beylikler.
Yoksa girmezdi o savasa.

Hurafe dediklerimiz dogru olabilir,kaynaklarda gecmiyorsa gecersizdir.

Nepenthe

Platin Üye
Hurafe dediklerimiz dogru olabilir,kaynaklarda gecmiyorsa gecersizdir
Şerafeddin Ali Yezidi'nin bunu söylediği rivayet ediliyor ama çok ihtimal vermiyorum bu olayın yaşanmış olmasına çünkü Timur müthiş derecede Türkçü bir insan, bu şekilde bir saygisizlik yapacagina ihtimal vermiyorum

Süreyya

Süper Mod
Şerafeddin Ali Yezidi'nin bunu söylediği rivayet ediliyor ama çok ihtimal vermiyorum bu olayın yaşanmış olmasına çünkü Timur müthiş derecede Türkçü bir insan, bu şekilde bir saygisizlik yapacagina ihtimal vermiyorum
Iste konu burada basliyor aslinda.
Sunni alevi problematiği.
Ama timur da naksibendi tarikatindandi.
Neyse arap corbasi olacak simdi.

Yakup Celebi (kardesinin) intikamini almak, beyliklerin ona karsi gelmesini sagladi.

Timur ile Beyazid in savasi daha cok ego savaslari diye ele alinabilir.

Nepenthe

Platin Üye
Timur ile Beyazid in savasi daha cok ego savaslari diye ele alinabilir.
Kesinlikle öyle, Beyazid bütün uyarılara rağmen Timur'a hakarete varan mektubu yazmasa bunlar olmayacakti, kaldı ki Timur Çin'e sefer hazirligindayken bir anda karar değiştiriyor, dedim ya beyazid kendisi kaşındı diye, tamam abi sen haklısın dese hiçbir şey olmayacak 😀

Üst Alt