Friction

Mephobia

Invictus
Türkçe karşılığıyla sürtünme anlamına gelir ve en temel tanımıyla temas halindeki iki yüzeyin birbirine göre hareket etmesine karşı koyan "direnç" kuvvetidir.

-----------------------------------------------------------------------

e-ticaret terminolojisinde satın alım potansiyelli soğuk kitle personası olan consumer/customer 'ın zihni manipüle edilerek en düşük "Friction" sağlanıp, satın almaya en yakın konuma gelinmesi sağlanır. buradaki temel amaç zihni karmaşıklaştırmak değil, basite indirgemektir. donald miller 'ın building a story brand kitabında bunu defaetle dile getirmiştir, bu anlamda çok seviyorum.

insanlar sayfaları ilk etapta okumaz, tararlar.. zihin aşina olmadığı her şeye karşı yabancı olduğundan; sayfa içerisinde personaya uygun olmayan terminoloji, uzun cümleler, odak kaybedilmemesi için tüm gereksiz şeyler çıkartılır ve "conversion rate" dediğimiz dönüşüm oranına katkı sağlar ki KPI kapsamında en önemli metriktir.

landing page içerisinde sales funnels stratejisi kapsamında giriş(tanıtım), gelişme(anlatım) ve sonuç(satın alma) kapsamında metadolojik olarak en önemli kavramdır, temelini oluşturur.

kısaca; sayfanın uzun ve anlaşılmaz cümleler yerine persona potansiyeli kapsamında kısa, net ve öz hazırlanması hem CRO arttırır hem de zaman kazandırır.

Garga

Altın Üye
Bu tam olarak ne kökenli bilmiyorum ama ilk defa duydum

Garga

Altın Üye
evet, yazmayı unutmuşum. Fransızca friction (sürtünme) kelimesi, Latince frictio (sürtme, ovma) sözcüğünden gelir.
Friktion diye okunuyor galiba yazılışına yakın erikşıyn diye okudum da ne alaka :D Teşekkür ettim valla ilk defa öğrendim

Üst Alt