Hayat Bilgisi dizisini izliyorum dünden beri. Nostalji çekti canım.
Bir şey dikkatimi çok çekti. Dizide yoğun bir şekilde "öğretmen maaşlarının düşüklüğüne" değiniliyor. Gerçekten içler acısı bir durum. O zamanlar (2003 seneleri) televizyonlardaki diziler öyle Rtük, Akp kaygısı ile çekilmiyordu. Bir tarafa yaranma güdüsü yoktu yapımların. Ona istinaden, anlatılan fakirliği gerçek kabul edelim.
Öğretmenler odasındaki her öğretmen ek bir iş yapıyor. Öğretmenlik mesleğinin vasfı, statüsü, önemi gereğince bir gelir elde edemiyorlar.
Bu konuya nereden girdim? Ekşi'de de çokça söz konusu olduğu üzere, günümüzdeki öğretmenlerin maaşı tartışma konusu. Şu an tam miktarı bilmiyorum ama oradaki çoğu insanın eleştiri yönü " yata yata kazanıyorlar "oluyor.
Arkadaş bu insanlar Hayat Bilgisi dizisindeki gibi sefalet içinde mi yaşasınlar? Ki öyle de uzun yıllar yaşamışlar işte dizisi bile çekilmiş. Son dönemde gelirlerinde bir artış olmuş.
Bunu niye yazma gereği duyuyorum? Çünkü yaprak kürrek bir toplumuz. Başkasının refahı gözümüze batıyor. "Eskiden öyle miydi şimdi yata yata milyarlar kazanıyorlar" diyerek, yine eskisi gibi sefalet içinde olsun insanlar istiyoruz. Hakikaten bizden bir bok olmayacağının mini bir kanıtıdır bu durum da. Öff neyse..