Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,034
Çözümler
4
Tepki puanı
12,726
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın

Malzemeler

  • 2 buçuk kg dana kaburga
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 6 adet dana yağı
  • Yağlı kağıt ve alüminyum folyo

Fırında Dana Kaburga Tarifi

1. Kaburganın tavada mühürlenmesi ile başlıyoruz. Bunun için tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, tavayı iyice ısıtın.

2. Kaburgayı bütün olarak tavaya alın ve üzerinden elinizle bastırarak tavaya iyice yapışmasına yardımcı olun. İki yüzü için de aynı şekilde tavaya yapışıp, kendini bırakana dek her bir yüzü birer dakika olmak üzere mühürleme işlemini yapın.

3. Mühürlediğiniz dana kaburganın üzerine tuzu serpiştirin, taze kekik dallarını yerleştirin.

4. Ardından yağları tam üzerini kaplayacak şekilde yerleştirin.

5. Şimdi üzerine tuz, otlar ve yağları eklediğiniz kaburgayı her tarafı kapanacak şekilde yağlı kağıt ile kaplayın. Tamamen sarmaya ve açık bırakmamaya özen gösterin.

6. Yağlı kağıdın üzerini bir de alüminyum folyo ile güzelce sarın.

7. Fırın tepsisine yerleştirin ve 220 derecede 210 dakika pişirin. 210 dakikanın sonunda fırını kapatın, fırının ısısının dışarı çıkması için kapağını açın, tekrar kapatın. Eti 90 dakika daha bu şekilde fırının içinde bırakın ve kendi ısısı ile pişirmeye devam edin.

8. Sürenin sonunda tepsiyi fırından alın ve enfes dana kaburganız sunuma hazır.

9. Arzunuza göre kemiklerini ayırıp, ince ince dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Ya da isterseniz bütün olarak sunup, servisi sofrada yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.




images



püf Noktası

Eti satın alırken kasabınızdan kaburganın yağını da istemeyi unutmayın. Bu yağ parçalarını, mühürlediğimiz eti yağlı kağıda sarmadan önce, etin üzerine yerleştireceğiz. Böylece fırında 4 saatte ağır ağır kaburga eti pişerken, bu yağ parçaları da lezzetini aşağı doğru akıtarak etin lezzetine lezzet katacak.




Dana kaburga fırında 4 saate yakın uzun bir süre pişecek. Bu nedenle etin önce yağlı kağıt ve ardından alüminyum folyo ile güzelce sarılmasına özen gösterin. İyice sarılmadığı taktirde et arzu edilen yumuşaklığa ulaşmayacak ve pişme sırasında yanacaktır.


Eti saracağınız yağlı kağıt ve alüminyum folyo bütün yani kesilmemiş olarak satılanlardan ise sarma işlemi daha kolay olur. İhtiyacınız olan büyüklükte yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu keserek etin her tarafını paket yapar gibi sarabilirsiniz. Önemli olan her tarafının kapanıp, hava almamasıdır. Bu nedenle yağlı kağıt ve alüminyum folyonun birer ya da gerekiryorsa ikişer kat sarılması yeterli olur.
 
Üst Alt