Esra Ezmeci Kocam Cinsel Organını Pembeye Boyamış

Süreyya

Süper Mod
Şuan bayan olduğu için erkek üzerinden yorumladım amma

Sorunuza gelirsek karşı cins açılma ve rahatlama anlamında daha verimli olur diyr düşünğyorum. Yine bir erkek üzerinden örnekleyecek olursam ( kadın olduğum için korkularımla yüzleşmemek adına )
çok hassas bir cinsel sorun yaşıyorsa ve karşınızda kadın bir terapist varsa terapinin ilerlemesi için onun karşısında tamamen savunmasız kalıp her şeyi dürüstçe anlatır mı yoksa içindeki o erkeklik egosu yüzünden bazı şeyleri saklar veya normal göstermeye mi çalışır?
Kadın karşısında dirence dönüşebilecek bir durum erkek terapist ile duygularını ve yetersizliklerini tüm çıplaklığıyla açıklamasıı karşısındaki kişinin de erkek olduğu düşüncesi ile beni anlar güvenini alması randıman almasını mı sağlar
Bir erkek iyi bir sex terapisti olamaz.
CIft terapisti diyelim hadi.
Psikoanaliz baabinda kisisel analizler icin erkek terapsitler harika sonuclar getiriyor.
Ama ciftler icin anaç bir sezgi gerek.

Bir erkek iyi bir sex terapisti olamaz.
CIft terapisti diyelim hadi.
Psikoanaliz baabinda kisisel analizler icin erkek terapsitler harika sonuclar getiriyor.
Ama ciftler icin anaç bir sezgi gerek.
Konu çift terapisiyse kadın ya da erkek profosyonel olup objektif yaklaşımla amaca hizmet edebilir. (Amaç iletişimsizliği çözmek)
Anaç bir tavır evet kulağa daha mantıklı geliyor fakat eşitliği bozma riski var.
Seks terapisiyse erkeğin erkek sorununu içeriden biri olarak anlaması baskılayan durumları kendinden bir gözle analiz etmesi kadın içinde erkeğin dünyasını uzman erkek tarafından duyuyor olması farklı ufuklar açıp yardımcı olabilir.

kadın kadını daha düşünmedim sanırım gidersem erkek olanı seçeceğim.

Süreyya

Süper Mod
Konu çift terapisiyse kadın ya da erkek profosyonel olup objektif yaklaşımla amaca hizmet edebilir. (Amaç iletişimsizliği çözmek)
Anaç bir tavır evet kulağa daha mantıklı geliyor fakat eşitliği bozma riski var.
Seks terapisiyse erkeğin erkek sorununu içeriden biri olarak anlaması baskılayan durumları kendinden bir gözle analiz etmesi kadın içinde erkeğin dünyasını uzman erkek tarafından duyuyor olması farklı ufuklar açıp yardımcı olabilir.

kadın kadını daha düşünmedim sanırım gidersem erkek olanı seçeceğim.
Yani söyle diyorsun,
Kadin ASk romanlari okuyunca,erkek yazar olmasina dikkat etsin ki, erkegin kafasindakini anlasin.
Ya da tam tersi.
Mantikli.
O zaman da su sorun doguyor;
Terapi kendini anlamak icin mi, ya da karsidakine uymak icin mi gerekli?

burad
Yani söyle diyorsun,
Kadin ASk romanlari okuyunca,erkek yazar olmasina dikkat etsin ki, erkegin kafasindakini anlasin.
Ya da tam tersi.
Mantikli.
O zaman da su sorun doguyor;
Terapi kendini anlamak icin mi, ya da karsidakine uymak icin mi gerekli?
burada bahsettiğin gibi bir genelleme yok kadının içinde yaşadığı tıkanıklığı karşı cinsin klinik ortamda araç olarak sonuç getirmesiydi.
ne kendini anlamak ne de karşıdakine uymak kişinin altta yatan tıkanıklıkların çözümü kendini gerçekleştirmesi için yapılır.

Süreyya

Süper Mod
burad

burada bahsettiğin gibi bir genelleme yok kadının içinde yaşadığı tıkanıklığı karşı cinsin klinik ortamda araç olarak sonuç getirmesiydi.
ne kendini anlamak ne de karşıdakine uymak kişinin altta yatan tıkanıklıkların çözümü kendini gerçekleştirmesi için yapılır.
Tikaniklarini cözünce,kendini anliyor iste kisi.Gerceklestiriyor sonra.
Senin verdigin örnek ile karsi tarafa yogunlasilir.
Genelleme yapmak zorundayim ki bu baglamda cünki bir olgu örneği ele alarak fikir alisverisi yapmadik.
EŞlik ettigin için de ayri tesekkür.

Tikaniklarini cözünce,kendini anliyor iste kisi.Gerceklestiriyor sonra.
Senin verdigin örnek ile karsi tarafa yogunlasilir.
Genelleme yapmak zorundayim ki bu baglamda cünki bir olgu örneği ele alarak fikir alisverisi yapmadik.
EŞlik ettigin için de ayri tesekkür.
Tabii iki taraflı ele almadım odak kullandım.
Olgu örneği üzerinden ele almak ya da genelleme yapmak yanıltabilir. Benim düşünce ürünüm üzerinden gerçekleştiği için de tam vakıf olarak yorum yqpmqnızı beklemek haksızlık :) günün sonunda bireye özgü tıkanıklık olduğu için araçsallaştırıp blokajlarını kaldırmasıydı.

Ben teşekkür ederim zevkti.

Üst Alt