Covid 19 salgını nedeniyle muhtemelen evde her zamankinden daha fazla vakit geçiriyorsunuz. Evde yapacak hiçbir şey bulamadığınızda, kontrolü birden fazla şekilde “kendi elinize” almaya karar vermeniz de oldukça muhtemel. Birçok çift birbirinden uzakta karantinada olduğu ve bekârlar için de flörtleşme evresi şimdilik askıya alındığı için cinsel arzularımızı tatmin etmek adına “ben, kendim ve yine ben” yaklaşımını benimsemek zorundayız. Sevgilileriyle izolasyon dönemini geçiren ve seks hayatlarını bir şekilde devam ettirebilen kişiler için bile mastürbasyon “kendinle baş başa” zaman geçirme ihtiyacını en keyifli şekilde gidermenizi sağlıyor.
Fakat mastürbasyon yalnızca zamanınızı keyifli geçirebileceğiniz bir alternatif değil; aynı zamanda sizi endişe verici haber ve gelişmelerden de uzaklaştırabilir. Mastürbasyonun mental ve fiziksel sağlığa ciddi yararlar sağladığı söylenmektedir [1]. Bu nedenle hem zihin hem de beden sağlığınızı korumak istiyorsanız; kendi kendinizle kalacağınız bu anlar size yardımcı olabilir. Mastürbasyon yapmanın tek bir en iyi yolu yoktur ve kişiden kişiye değişiklik gösterir; yani bir numaralı mastürbasyon önerimiz denemekten kaçınmamak ve sizi nelerin tahrik ettiğini bulmaya çalışmak. Fakat işleri biraz daha renklendirmek veya işe koyulmak için biraz cesaret istiyorsanız, erkekler için mastürbasyon rehberimize bir göz atın.
- Evde kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği bir yer bulun
- Ağırdan alın

- Kayganlaştırıcı (losyon değil!)
- Mastürbasyon tarzınızı değiştirin
- Prezervatifle deneyin

- Testislerinizi ihmal etmeyin
Öte yandan aynı anda hem penisiniz hem de testislerinizle de oynayabilirsiniz. Örneğin penisinizi sıvazlarken her aşağı indiğinizde alt parmaklarınızla testislerinize bastırmayı deneyebilirsiniz.

- Hazırlanın, ayağa kalkın ve pozisyon değiştirin:
- Erojen bölgeleri keşfedin
- Sınırlama
- Prostat uyarılması
- Seks oyuncakları
Prostat ile uyarılmayı sevenler ise anal boncukları veya diğer anal ürünleri deneyebilir. Kendinizle baş başa kaldığınız bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için tercih ettiğiniz tüm oyuncakları deneyebilirsiniz ama lütfen işiniz bittiğinde oyuncaklarınızı temizlemeyi unutmayın!