erkek - kadın ilişkilerinde arzu dinamiği

Mephobia

Aporia
Bronz Üye
@forumtutkunu hadi gene iyisin kral, şanına yaraşır, sana özel konu açıyorum .p bu arada " Arzu " kim? bize açıklamak ister misin?.. neyse, kem küm etmeden gelelim fasulyenin faydalarına..

bir kadının hayal gücü, oyun cephanenizdeki en kullanışlı araç olabilir. her teknik, her gündelik cevap, her jest, ima ve alt iletişim, kadının hayal gücünü harekete geçirmeye bağlıdır. bu durumu bir nevi " hamster'a kafein vermek" diye adlandırabiliriz fakat bir kadınınn hayal gücünü harekete geçirmek, bir ilişkinin herhangi bir bağlamında geliştirebileceğiniz en güçlü yetenek olabilir. kendinizle ilgili gerçekleri kadına tümüyle ifşa etmemelisiniz, kadınlar asla tam bir açıklık istemezler. her şeyi bildikleri için, "ben talak mıyım?" , "anlamıyor muyum?" demelerinden net şekilde görebiliriz. açıklık ve netlik onlara sadece zihinsel konfor alanı yaratır, merak veya uyarıcı iç güdüleri öldürür, bu da hissel davranış sitillerinden uzak kalmasını sağlar ve uyarıcı etkiyi öldürür. tabiii, bu da malûmunuz üzerine uyarıcı etki yaratabilecek hormonel depolardaki ateşi kısmakla kalmaz, söndürebilir. sönmüş ateşin üzerine benzin atılarak harlanmaz, ben yandım ama beni yakanı da yakacağım mitinden uzaklaşır, yemeğine gizlice şap atılmış erkekten farksız olarak etrafta sessiz sedasız dolanırken kendinizi bulabilirsiniz.

Bir kadın için sadece kendi efsanevi kadınsı sezgileriyle(hayal gücü diyoruz biz buna) bir erkeği anladığını düşünmekten daha tatmin edici bir şey olmasa gerek. bir erkeğin bir kadına karakterini, hikayesini, değerini vb. gibi şeyleri açıkça onayladığında, gizem ortadan kalkar ve kadının hayal gücü, şüpheleri ve erkekle ilgili kendi kendine yaptığı onaylamalardan aldığı biyokimyasal heyecan kaybolur. aşinalık, baştan çıkarmayı engeller. rahat aşinalık kadar; oyunu, doğal tutkuyu ve libidoyu öldüren başka bir şey yoktur. yaygın oyalama taktiklerine ya da yedekte bırakma operasyonlarına rağmen, kadınlar potansiyel veya kanıtlanmış bir seks partneriyle rahat olmak istemezler. partnerleriyle, heyecanlanmak, tahrik olmak ve potansiyel partnerleriyle seks yapmak için can atmak için hayal güçlerinin harekete geçirilmesine ihtiyaç duyarlar.

uzun süreli ilişkilerde, hayal gücünü sürekli harekete geçirmek daha da önemlidir. hatta bunun sağlıklı bir ilişki için zorunlu olduğunu bile cânı gönülden dile getirebilirim, uzun zamanndır(zaman nîspidir) ciddi ilişki yaşamayan er bireye olarak .p peki ama.. uzun süreli ilişkiler ve evlilik gibi durumlarda hikayenin bilinmesi, samimiyetin artmasıyla birlikte gelen rutinlik, sıkıcılık, sıradanlık.. nasıl aşılabilir? cevap basit aslınnda, başından itibaren buna izin vermemeye çalışmak, ilişkinin sağlılığı için çerçevenizi sağlam temeller üzerine oturtmalısınız, ayakta kalmak istiyorsanız. yok eğer, düşmek istiyorsanız mevzu ayrı tabi, düşmek demişken de yıkılmaktan bahsetmiyorum. kısacası; "çerçeve" önemli, çerçeve sizlere güzelleri gösterirken, çerçevesizlik efsanevi, ihtişamlı, yüce ve haşmetlinin yolunu açar fakat hız arttıkça kontrol zorlaştığından, kontrolü zordur. @dinamik , sağlam ve akıllı olmayı getirmekte birlikte doğaçlama yönetim yeteneğinizin üst düzey olması gerekir.

kısaca; itiraf gibi bir yazınnın son cümlelerini özgün bir şekilde yaratırken, mükemmelik sıkıcıdır, öngörülememezlik unsuru ise mükemmel değil. kadınlar güvenilir bir erkek istediği için gözyaşları döker, sonra da heyecanlı bir erkekle yatmaya gider, uzun vadeli ilişkilerde her ikisi de olmak gerekir , ama biri diğerininn pahasına olmamalıdır.. forma girin, daha fazla para kazanın, terfi alın, kendinizi geliştirinn ve daha yüksek değerinizi takdir edilebilir bir şekilde istemsizce gösterin; hayal gücü ve rekabet kaygısı bu şekilde net olarak geri dönecektir.

forumtutkunu

Platin Üye
Seni sevmeyen de ne bileyim. 😀 duygusal bağ olmadan kadınlar sevişmiyorlarmış yeni bilgi öğrendim. 😛

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
@Mephobia yazdıklarını daha yeni okudum ve hiçbirine katılmıyorum.

Mephobia

Aporia
Bronz Üye
@Mephobia yazdıklarını daha yeni okudum ve hiçbirine katılmıyorum.
kadınların katılmaması normal, kıskandıkları halde kıskanmıyorum diyende kadındır mesela ilişkide ama bunu içsel bir şekilde beden yolu aracılığıyla ya da davranışlarıyla net olarak ortaya koyar. bir de katılmıyorum demek yerine argümanlara bir anti-tez üretirsen eğer mantıksal değerlendirme bâbında istişare edebiliriz

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
kadınların katılmaması normal, kıskandıkları halde kıskanmıyorum diyende kadındır mesela ilişkide ama bunu içsel bir şekilde beden yolu aracılığıyla ya da davranışlarıyla net olarak ortaya koyar. bir de katılmıyorum demek yerine argümanlara bir anti-tez üretirsen eğer mantıksal değerlendirme bâbında istişare edebiliriz

Üşendim

Mephobia

Aporia
Bronz Üye

yıkılmadım ayaktayım

2.jpg

Cherry

Elmas Üye
Bircok kadin icin gizemli erkekler cekici olabilir, cünkü gizem merak uyandirir, merak da ilgiyi dinc tutar.
Insan dogasi geregi bilinmeyeni kesfetme dürtüsü tasir, bu da gizemli durusu cezbedici hale getirir.

Ama bu her kadin icin gecerli degildir !

Kisa vadede gizem cazip gelir
, kesfetme arzusu iliskiyi baslatabilir..

Uzun vadede ise sadece gizem yetmez. Güven samimiyet ve duygusal aclilik olmadan iliski sürdürebilir olmaz.

Bir cok kadinlarin bir kismi gizemli erkekleri sever ama SADECE GIZEM üzerine kurulu bir cekim kolayca söner.

Bu arada sunu da söylemek istiyorum

Erkegin karekter yapisinda varsa ve bu gizemliligi bilincli yapmiorsa gercek gizemi istemeden de olsa yansitir.

Ama bir erkegin karekter yapisinda yoksa, ve gizemliligi yaratmaya calisiyorsa yapmasin. O yol boka gider ; )

Mephobia

Aporia
Bronz Üye
Bircok kadin icin gizemli erkekler cekici olabilir, cünkü gizem merak uyandirir, merak da ilgiyi dinc tutar.
Insan dogasi geregi bilinmeyeni kesfetme dürtüsü tasir, bu da gizemli durusu cezbedici hale getirir.

Ama bu her kadin icin gecerli degildir !

Kisa vadede gizem cazip gelir
, kesfetme arzusu iliskiyi baslatabilir..

Uzun vadede ise sadece gizem yetmez. Güven samimiyet ve duygusal aclilik olmadan iliski sürdürebilir olmaz.

Bir cok kadinlarin bir kismi gizemli erkekleri sever ama SADECE GIZEM üzerine kurulu bir cekim kolayca söner.

Bu arada sunu da söylemek istiyorum

Erkegin karekter yapisinda varsa ve bu gizemliligi bilincli yapmiorsa gercek gizemi istemeden de olsa yansitir.

Ama bir erkegin karekter yapisinda yoksa, ve gizemliligi yaratmaya calisiyorsa yapmasin. O yol boka gider ; )
İnsan doğası, özellikle de kadın-erkek ilişkilerindeki dinamikler, yalnızca rasyonel beklentiler üzerine kurulmaz; biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörlerin kesişimiyle şekillenir. senin de ifade ettiğin gibi güven ve samimiyet, ilişkilerin uzun vadeli devamlılığı için elbette gereklidir. ancak burada gözden kaçırılan kritik nokta şudur: güven ve samimiyet, hayal gücünü sürekli besleyen gizem unsuru olmadan monoton bir düzleme evrilir.

kadınların hayal gücünün ilişkilerdeki belirleyici rolü inkâr edilemez. beyninn ödül ve motivasyon merkezleri, özellikle belirsizlik ve merak unsurlarıyla harekete geçer. nörobiyolojik gerçektir bu, gizemin sadece “kısa vadeli bir cazibe” değil, uzun vadede de arzuyu canlı tutan temel yakıt olduğunu göstermektedir. dolayısıyla, gizem unsuru olmadan güvenin tek başına kalıcılık sağlayacağı iddiası, ilişkilerin biyolojik ve psikolojik boyutunu görmezden gelen indirgemeci bir yaklaşım olur.

ayrıca, ileri sürdüğün gibi gizemin yapay olmasıyla ilgili kaygı, yanlış bir karşılaştırmaya dayanıyor. burada mesele, gizeminn doğallıkla mı yoksa bilinçli stratejiyle mi oluştuğu değil; mesele, ilişkinin çerçevesini şekillendiren algısal dinamiklerdir. kimi erkekler karakterlerinin doğal sonucu olarak gizemli bir duruş sergilerken, kimileri ise bunu bilinçli olarak besleyebilir. her iki durumda da kadınn tarafında aynı biyokimyasal süreç harekete geçer: merak, belirsizlik ve keşif arzusu. bu nedenle, gizemin bilinçli veya bilinçsiz oluşu, onun işlevselliğini ortadan kaldırmaz.

unutulmamalıdır ki, uzunnn süreli ilişkilerin en büyük düşmanı rutinlik. güven ve samimiyet, başlı başına değerlidir; fakat tek başına bırakıldığında, ilişkiyi güvenli ama sıkıcı bir limanna sürükler. oysa hayal gücünü uyaran gizem, bu durağanlığa karşı bir panzehir işlevi görür. ilişkininn güvenlik boyutu ile arzunun dinamizmini birlikte yürütebilmek, sağlıklı uzun vadeli ilişkinin asıl temeli budur.

ez cümle, iddia ettiğin gibi gizeminnn yalnızca geçici bir cazibe olduğu görüşü, hem doğa bilimleri hem de insan psikolojisi ışığında eksiktir. gizem, sadece bir kız ismi olmamakla birlikte; kısa vadeli bir kıvılcım değil, uzun vadeli bir ateştir. kadınların hayal gücünü sürekli beslemek, yalnızca baştan çıkarıcı bir oyun değil, aynı zamanda ilişkinin sürdürülebilirliğini sağlayan en güçlü araçtır.

Üst Alt