Emekliler Neden Mutsuz?

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

Harvardlı araştırmacılar, 1938 yılından bugüne kadar devam eden ‘Bizi hayatta ne mutlu eder?’ araştırması için dünyanın dört bir yanından 724 kişinin sağlık kayıtlarını topladı ve iki yıllık aralıklarla yaşamları hakkında ayrıntılı sorular sordu.

Katılımcılar orta ve geç yaşlara geldiklerinde, araştırmacıların soruları sıklıkla emeklilik hakkında oldu.
Buna göre emeklilerin karşılaştıkları bir numaralı zorluk, ‘iş yerinde onları uzun süre ayakta tutan sosyal bağlantıların yerini dolduramamaktı.’

Çalışmayı değil, insanları özlüyorlar​

Cnbc’nin aktardığına göre bir katılımcıya yaklaşık 50 yıldır doktor olmanın nesini özlediği sorulduğunda “İşin kendisini değil, insanları ve dostukları özlüyorum” yanıtını verdi.

Bir başka katılımcı Leo DeMarco da benzer bir duygu içindeydi. Bir lise öğretmeni olarak emekli olduktan sonra meslektaşlarıyla iletişim halinde kalmakta zorlanmış:
“İş konuşarak manevi olarak besleniyorum. Birinin beceri kazanmasına yardımcı olmak harika bir şey. Gençlere öğretmenlik yapmak tüm keşif sürecimi başlatan şey oldu.”

Hobi edinmek yeterli olmayabilir​

Fabrikasındaki değişiklikler nedeniyle aniden emekliliğe zorlanan Henry Keane’nin birdenbire bol miktarda zamanı ve enerjisi oldu.

Mobilyalarını tamir etmek ve kros kayağı yapmak gibi hobilerine zaman ayıran Keane’ye göre hep bir şeyler eksikti. “Çalışmam gerek” diyen Keane, şunları söyledi: “Çok önemli bir şey değil ama insanlarla birlikte olmayı sevdiğimi fark ettim.”

Mutlu emeklilik için şimdi yatırım yapın​

Keane’in farkındalığı sadece emeklilik hakkında değil, işin kendisi hakkında da önemli bir ders veriyor.
Genellikle finansal kaygılar ve iş yetiştirme baskısı altındayken, iş ilişkilerimizin ne kadar önemli olduğunu fark edemiyoruz.
Harvardlı psikiyatri profesörü Robert Waldinger, bunu önceden fark edip daha anlamlı bağlar kurmak için kişilerin kendine sorması gerekenleri şöyle sıralıyor:
*Birlikte çalışmaktan en çok keyif aldığım insanlar kimler ve onları benim için değerli kılan nedir?
*Onları takdir ediyor muyum?
*Daha iyi tanımak istediğim biri var mı, bunu nasıl yakınlaşabilirim?
*İş arkadaşımla çatışma yaşıyorsam, bunu azaltmak için ne yapabilirim?
*Kim benden farklı düşünüyor, benden farklı zevkleri ya da uzmanlığı var? Ondan ne öğrenebilirim?

Fluffy

Tehlikeliyim Diyorum
Elmas Üye
Emekli maaşları az olduğu için mi?

Frenk

Altın Üye
Ölüme daha yakın olduklarını hissettikleri için bence

Eru

Platin Üye
Beyinleri olmadığı için.

rick

Bronz Üye
harvard bile bizim buradaki emeklilerin e'sini bile anlayamaz ya

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu

rick

Bronz Üye
Bizim emekliler çok mutlu geliyor bana çok memnunlar yaşlanınca öyle özellik yükleniyor demek
en basitinden doğuda ata dede soy sop önemli olduğu için, yaşlandıkça bir statü artışı oluyor. batı'da yaşlanana değer daha azdır.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
en basitinden doğuda ata dede soy sop önemli olduğu için, yaşlandıkça bir statü artışı oluyor. batı'da yaşlanana değer daha azdır.
Statü arttıkça bayram harçliği verilecekler listesi artar
Emekli maaşını bayram harçliği ile ezersin

Frenk

Altın Üye
özel halk otobüsleri bunların beleş pasosu var diye onları almıyor ondan çok mutsuzlar

Üst Alt