Ehliyet Maliyeti 40 bin lirayı geçiyor

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının kurs ücreti, sınav ücreti, harç ücreti gibi kalemlere yapacağı harcama miktarı 40 bin lirayı buluyor.
Ehliyet almak isteyenler kurs, sınav, harç ve evrak giderleri gibi harcamalar için cep yakıyor. Güncel maliyet tablosuna göre, 2026 yılı itibarıyla B sınıfı bir ehliyet alabilmek için adayların ödemesi gereken toplam tutar, tüm aşamaların ilk seferde başarıyla geçilmesi durumunda dahi 40 bin lirayı buluyor.

Sürücü kursları 25 bin lira seviyesinde​

Yenişafak'ın haberine göre, 2026 yılı için standart bir B sınıfı sürücü kursunun taban ücreti 25.000 TL seviyesinde uygulanıyor. Öte yandan adayların teorik bilgilerinin ölçüldüğü e-sınav için 1.250 TL, direksiyon uygulama sınavı için ise 2.800 TL ödeme yapması gerekiyor.
Yine B sınıfı ehliyet harcı, sağlık raporu ve biyometrik fotoğraf bedelleri de eklendiğinde rakam yükseliyor.

İlk seferde geçemezseniz ekstra para ödemek zorundasınız​

Sistem sürücü adaylarına hem teorik hem de pratik sınav için 4’er hak tanıyor. Ancak başarısız olunan her bir sınav, toplam maliyetin artmasına neden oluyor. Yazılı sınavdan kalan adayların yeniden sınava girmek için her defasında 1.250 TL ödemesi gerekirken, direksiyon sınavında başarısız olan adayların zorunlu olarak iki telafi dersi daha alması ve bu derslerin ücretlerini ödemesi gerekiyor.

Aze

Bronz Üye
Beni kan tuttuğu için salak gibi sağlık dersinde kalmıştım:d motor ve trafikte 90lardaydi puanım. kan gördüğüm de yok sadece derste anlatıyorlar yara kan damar bilmem ne bi şeyler anlatınca benim gözler gidiyordu her seferinde... ehliyet alın güzeldir araba olmasa bile... biri vardı hala unutamıyorum, kadın kocasindan gizli geliyordu kıyamam. Aldı ehliyeti, inş çocuklarıyla araba keyfi yapıyordur...

Kürt Kedisi

Bronz Üye
Beni kan tuttuğu için salak gibi sağlık dersinde kalmıştım:d motor ve trafikte 90lardaydi puanım. kan gördüğüm de yok sadece derste anlatıyorlar yara kan damar bilmem ne bi şeyler anlatınca benim gözler gidiyordu her seferinde... ehliyet alın güzeldir araba olmasa bile... biri vardı hala unutamıyorum, kadın kocasindan gizli geliyordu kıyamam. Aldı ehliyeti, inş çocuklarıyla araba keyfi yapıyordur...
Sen de al beraber turlariz

• Kalp
Tepkiler: Aze

Aze

Bronz Üye
Sağlık değil ya ilk yardımdi ders...neden kaldığım belli oldu ahahahah

Run

Gümüş Üye
Düşünüyorum kurdom bir iki sene sonra gibi. Planlarım arasında... tüm tryi gezeriz he... benzin parasını da psi ve run öder...
Senin bu kürdi ile hayallere bayılıyorum ya.
Biriniz İstanbul, diğeriniz de Van'dan zorunlu sebepler dışında çıkmamış, ama her gün bir şehir, bir ülke geziyor.
Siz ikiniz buluşun söz veriyorum kredi kartını vereceğim, sınırsız harcama yapın..
Sözüm hâlâ geçerli, siz buluşma yapınca Adana'da istasyon meydanında canlı yayında kendimi asacağım..
Bisiklete binmeyi bilmiyorlar, arabayla Türkiye gezecekler haahha

Aze

Bronz Üye
Biriniz İstanbul, diğeriniz de Van'dan zorunlu sebepler dışında çıkmamış, ama her gün bir şehir, bir ülke geziyor.
Siz ikiniz buluşun söz veriyorum kredi kartını vereceğim, sınırsız harcama yapın..
Sözüm hâlâ geçerli, siz buluşma yapınca Adana'da istasyon meydanında canlı yayında kendimi asacağım..
Hdjahshahshha salak biliyoruz bisiklete binmeyi ne yalan söylüyorsun..... hatirliyor musun benim kırık bisikleti ahahahahahah hemen çaldılar çöpün oraya koydum diye ne elit mahalle ya....
Sırf sözünü yutman için gideceğim vana....oradan erzincana götüreceğim adanaya gelmeyeceğiz....

Run

Gümüş Üye
Hdjahshahshha salak biliyoruz bisiklete binmeyi ne yalan söylüyorsun..... hatirliyor musun benim kırık bisikleti ahahahahahah hemen çaldılar çöpün oraya koydum diye ne elit mahalle ya....
Sırf sözünü yutman için gideceğim vana....oradan erzincana götüreceğim adanaya gelmeyeceğiz....
Lan kaybolursunuz ikiniz, navigasyon ile yolu bulamazsınız..
İki şaşkın haberlere çıkar, Van'a gitmek için yola çıktı, Hakkari'de indi.. kürdi seni karşılamak için havaalanı desen, otogara gider.. Bitlis otogarına ama ajaj.

Aze

Bronz Üye
Lan kaybolursunuz ikiniz, navigasyon ile yolu bulamazsınız..
İki şaşkın haberlere çıkar, Van'a gitmek için yola çıktı, Hakkari'de indi.. kürdi seni karşılamak için havaalanı desen, otogara gider.. Bitlis otogarına ama ajaj.
Ahahahahhahahaha yanlışlıkla ülke dışına çıkarız var bizde o aliklik doğru.....

Kürt Kedisi

Bronz Üye
Senin bu kıskançlık krizlerinin sebebi ne ? Seni de bagaja alırız tamam ya 😂

• Haha
Tepkiler: Aze

Run

Gümüş Üye
Senin bu kıskançlık krizlerinin sebebi ne ? Seni de bagaja alırız tamam ya 😂
Soru işaretini uzaya koysana yakın olmuş, bitişik yazılır canım..
Şahibeli (şaibeli) ne tatlı mı ahha.
Hiç kıskanç birisi değilimdir. Sizi sevip konuşan da suç..

Kürt Kedisi

Bronz Üye
Soru işaretini uzaya koysana yakın olmuş, bitişik yazılır canım..
Şahibeli (şaibeli) ne tatlı mı ahha.
Hiç kıskanç birisi değilimdir. Sizi sevip konuşan da suç..
Türkçem bozuqe biliyorsun canım ya takılma oku geç işte haha

Üst Alt