Dünyadan bilgiler -2-

CaT

🎈
Board Admin
11. İnsan DNA’sı %50 oranında muz DNA’sı ile aynıdır.

1678196747305.png

12. Dünya, bir bowling topundan bile daha pürüzsüzdür. Bowling topunun üzerindeki, hissedilemeyen pürüzlerin aksine, en yüksek dağ ile en derin okyanus bile Dünya yüzeyinin kalınlığının sadece 5.000’de 1’ini oluşturur.

1678196772215.png

13. Dünya’daki suların %97’si tuzlu, %3’ü tatlı sudur.

1678196807135.png

14. 1 Litre okyanus suyu içerisinde, 1 gram altının 13 milyarda biri kadar altın elementi bulunur.

15. Her yıl, 2.000 adet yeni deniz türü tanımlanmaktadır.

1678196835780.png

16. Denizlerdeki atıkların %90’ı plastiklerdir

1678196849444.png

17. Okyanuslarda ortalama 1.000.000 adet tür yaşadığı düşünülmektedir. Üstelik tüm okyanus türlerinin sadece%33’ünün keşfedildiği düşünülmektedir.

1678196865128.png

18. Her yıl ortalama olarak 8-12 adet insan, köpekbalığı saldırıları sebebiyle ölmektedir. Her yıl 100.000.000 civarında köpekbalığı, insan saldırıları sebebiyle ölmektedir.

1678196875280.png

19. Her saniye 2 insan hayatını kaybetmektedir.

1678196881986.png

20. Bugüne kadar gezegenimizde 106.000.000.000 insan yaşamıştır. 2050 yılına ulaştığımızda Dünya’da 9.200.000.000 insan olacağı tahmin edilmektedir.

1678196892155.png

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
AKP mitingi mi bu? Aslında bowling topu bilgisine daha çok takılmıştım ama konser görsem miting geliyor aklıma hadi bakalım seçimler yaklaşıyor

CaT

🎈
Board Admin
AKP mitingi mi bu? Aslında bowling topu bilgisine daha çok takılmıştım ama konser görsem miting geliyor aklıma hadi bakalım seçimler yaklaşıyor

Bu seçimler seni cok mu yıpratıyor Fluffy :(

Lucas

Uzaklaştırıldı
Denizlerdeki atıkların %90’ı plastiklerdir
Plastik fotosu görünce bile canım sıkılıyor valla.
Plastik poşetler, şişeler vesaire yollara saçılmış durumda. Denizleri falan bilemiyorum bile...

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Bu seçimler seni cok mu yıpratıyor Fluffy :(
Beni yıpratan şeyleri sayıyorum seçim sırasında gereksiz pankart el afişi bayrak ne gerek var boşa masraf.......... Şaşaalı mitingler ne gerek var..... Siyasilerin çamur gibi söylemleri..... Halkı kışkırtmaları..... Yalan yanlış fazla bilgi..... İkram hediye niteliğinde seçim kampanyası kumanyaları.... Sokakta gezen anonsu gürültülü patırtılar ve gereksiz zımbırtılar TV radyo gazete her yerde seçim seçim seçim tiksiniyorum Efendi gidip koy sandığını yap seçimi bak daha sandık başı kavgalarına değinmedim Ülkecek mahvoluyoruz

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Plastik poşetler, şişeler vesaire yollara saçılmış durumda. Denizleri falan bilemiyorum bile...
Ona ben de üzülüyorum Şu ülke ne zorluklarla kazanıldı üzerinde yürürken hani incitmeyecektik

CaT

🎈
Board Admin

Evet malesef.. mesela ben o 500ml sulari kullanmamaya calisiyorum.. ha benim 10 tane ṣiṣemmi kurtaracak? Hayir ama belki biri daha duyar, bir daha, bir daha?

Poşetleri 25 kuruş yaptılar, neden? Plastik kullanimi azalsin diye, ben bi ara bez çanta götürecektim yanimda, evde az kalsin linç ediliyordum :( ve ozamanlar 25 krs ta degildi..

ve plastik olan sadece bizim gördügümüz plastikler degil, kağıt bardaklarin iç taraflari dahi Plastik .. denizden okadar üzücü fotograflar görüyorumki, o plastik hayvanlarin agzina burnuna dolaniyor vs ..

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Evet malesef.. mesela ben o 500ml sulari kullanmamaya calisiyorum.. ha benim 10 tane ṣiṣemmi kurtaracak? Hayir ama belki biri daha duyar, bir daha, bir daha?

Poşetleri 25 kuruş yaptılar, neden? Plastik kullanimi azalsin diye, ben bi ara bez çanta götürecektim yanimda, evde az kalsin linç ediliyordum :( ve ozamanlar 25 krs ta degildi..

ve plastik olan sadece bizim gördügümüz plastikler degil, kağıt bardaklarin iç taraflari dahi Plastik .. denizden okadar üzücü fotograflar görüyorumki, o plastik hayvanlarin agzina burnuna dolaniyor vs ..
Poşetin ücreti fark etmiyor yine fazla fazla kullanıyoruz Pet şişeler için de şehrin ve mahallelerin belli noktarına su tankları konulabilir akbil dolum yaptiğimiz gibi şişelerimize doldururuz bu israfın da önüne geçer nitekim çok çok eski zamanlarda çeşmeler varmiş şimdi de ücretini öder suyunu alırsın

• Kalp
Tepkiler: CaT

Lucas

Uzaklaştırıldı
Hayir ama belki biri daha duyar, bir daha, bir daha?
Kesinlikle katılıyorum ve ben bu prensibi kendime önder bir düşünce edinmişim. Garip cümle oldu ama öyle. Mesela yarım saat hatta 1 saat yürüyüp çöp kutusu görmediğim olmuştur. Elimde taşımıştım. Yanımdaki insanlara da aynısını diyor hatta talep ediyorum. Ve genellikle dediğine benzer cevaplar alıyorum: "ben atmayınca temiz mi olacak şehir?" sorusu. Ben de evet sen atmasan temiz olacak diyorum ve ardından "belki biri, bir daha ve bir daha" prensibini anlatıyorum. Bazen anlattıklarım dönüp dolaşıp bana çarpıyor bazen de karşıdakine dank ediyor.

• Saril

CaT

🎈
Board Admin
Kesinlikle katılıyorum ve ben bu prensibi kendime önder bir düşünce edinmişim. Garip cümle oldu ama öyle. Mesela yarım saat hatta 1 saat yürüyüp çöp kutusu görmediğim olmuştur. Elimde taşımıştım. Yanımdaki insanlara da aynısını diyor hatta talep ediyorum. Ve genellikle dediğine benzer cevaplar alıyorum: "ben atmayınca temiz mi olacak şehir?" sorusu. Ben de evet sen atmasan temiz olacak diyorum ve ardından "belki biri, bir daha ve bir daha" prensibini anlatıyorum. Bazen anlattıklarım dönüp dolaşıp bana çarpıyor bazen de karşıdakine dank ediyor.

Çöpleri genellikle cantama yada cebime atarim 😄 eve gelince herseyi bosaltirim.. kahvede almiyorum, termos bardak ile evden götürüyorum.. he zaten kahveler pahalilasti, benimde isime geldi, ama pahali degilken de öyle yapiyordum 🙈

böyle düsünmene cok sevindim, etrafimda böyle arkadaşlarımın olmasi beni cok sevindiriyor.. sana çok teşekkür ederim

Lucas

Uzaklaştırıldı
Çöpleri genellikle cantama yada cebime atarim 😄 eve gelince herseyi bosaltirim.. kahvede almiyorum, termos bardak ile evden götürüyorum.. he zaten kahveler pahalilasti, benimde isime geldi, ama pahali degilken de öyle yapiyordum 🙈

böyle düsünmene cok sevindim, etrafimda böyle arkadaşlarımın olmasi beni cok sevindiriyor.. sana çok teşekkür ederim
Kahve zaten almıyorum ben. Evet termos en iyisi.

Ben teşekkür ederim, mutlu oldum şahsen 🤗

• Saril

CaT

🎈
Board Admin
Beni yıpratan şeyleri sayıyorum seçim sırasında gereksiz pankart el afişi bayrak ne gerek var boşa masraf.......... Şaşaalı mitingler ne gerek var..... Siyasilerin çamur gibi söylemleri..... Halkı kışkırtmaları..... Yalan yanlış fazla bilgi..... İkram hediye niteliğinde seçim kampanyası kumanyaları.... Sokakta gezen anonsu gürültülü patırtılar ve gereksiz zımbırtılar TV radyo gazete her yerde seçim seçim seçim tiksiniyorum Efendi gidip koy sandığını yap seçimi bak daha sandık başı kavgalarına değinmedim Ülkecek mahvoluyoruz

Sen RTE ve politikadan uzak dur guzum, sana iyi gelmiyo anlasilan :(

uchiha

Haybeden..
Platin Üye
insan kanında bile plastik bulunuyor artık , bende neden estetikli gibi hissediyorum diyordum fjdndnsn

Üst Alt