Dolmalık Biber Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır

Fluffy

Tehlikeliyim Diyorum
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
26,184
Çözümler
1
Tepki puanı
3,394
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
içlerini dolma yapacak gibi açarak temizleyin. İyice yıkayıp ters çevirerek sularının süzülmesini sağlayın.
İyice kuruladıktan sonra 2-3 tanesini iç içe geçirerek poşetleyin ve dondurun.
Biberler dondurucudan çıkar çıkmaz yani çözünmeden doldurulup pişirilmeli yoksa biberin tadı bozuluyor.
Saklama Süresi 10-12 aydır
 

CipraLex

Gümüş Üye
Katılım
24 Ara 2021
Mesajlar
2,326
Tepki puanı
507
Puanları
113
Yaş
44
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek
Peki dolma biberin içini de doldurup dondursak nasıl olur?
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
47,510
Çözümler
4
Tepki puanı
14,246
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Deneyelim bakalım. Pirinç çeşiti de etkiler mi bu durumu @Chen
Kesinlikle etkiler, ben osmancıktan koyuyorum içine çiçeğim baldo lapa kalabilir bazı pirinçler de zaten pilav yaparken bile kırılıyor
 

CipraLex

Gümüş Üye
Katılım
24 Ara 2021
Mesajlar
2,326
Tepki puanı
507
Puanları
113
Yaş
44
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek
Tosya pirinci kullanın. Glisemik indeksi oldukça düşük. Baldo yada osmancık %85 lerde iken tosya pirinci %21 lerde.
 
Üst Alt