Dereotlu Kornişon Turşu Tarifi

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
44,917
Çözümler
4
Tepki puanı
13,127
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler (10-12 adet)
1,5 kg kornişon
500 ml sirke
500 ml su
2 çorba kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
2 dilim limon
3-4 diş sarmısak
1 tutam dereotu

Yapılışı

Bir tencerenin içinde su, sirke, tuz ve şeker karıştırılır, kaynatılır, soğutulur. Cam veya plastik bir kavanozun içine minik salatalıklar, dereotu ve sarmısak konur.

Üzerini tamamen örtecek şekilde tursu suyu ile doldurulur. Kavanozun ağzı kapalı olarak 3 gün buzdolabında bekletilir, ardından yemeye hazırdır.
 

ConteS

👑
Gümüş Üye
Katılım
31 May 2023
Mesajlar
1,707
Tepki puanı
388
Puanları
83
Yaş
26
Konum
Astrall
Cinsiyet
Kadın
bütün asitler bir arada gastrit/ülser i olanlar yememeli bence .d
 
Üst Alt