Tema Editörü

Çok malı mülkü olanın saklaması

Hırpıt

Sevmeyi biliyorum
Platin Üye
Web Sitesi
www.forumtagram.com
1/3
Konu Sahibi
Şimdi gösteriş bende varım yaşıyorum bu hayatı yorumları yaptırıyor ama .. Eskiden hatırlıyorum 5 katlı apartmanı olan ev sahipleri vardı bunlar fakir fukara gariban gibi aramızda gezer bakkallara yazdırır sefili oynarlardı.. Şimdi onlar yok onlara ne oldu onuda bilmiyorum ama harbi iyi gizleniyorlardı...

Şimdi malı mülkü olanların saklanma biçimi basitleşti.. Zengin olduğunu biliyorsun arabasından giyim kuşamından ama gariban taifesi arasında ya abilik ya ablalık yapıyorlar söz konuları para olmadan.. Ben şu 5 katlı apartmanı olanlara ne oldu onları merak ediyorum

Bak sen bunu anlatınca aklıma eskiden yaşadığım bir olay geldi. İzmir/Alsancak bölgesinde (o zamanlar askerden yeni gelmiş garsonluk yapıyorum) bir fal kafesinde garsonluk yapıyorum. Karşımızda 5 katlı apartmanı olan bir amca var ve sanki fakirmiş gibi giyinir sürekli bizden bedava çay içerdi. Söyletinlere göre hayırsız bir baba, cimri, kötü, fesat biriymiş. Bende bu dolduruşla dahada gıcık oluyorum adama. Bir gün gene çay istedi normalde üst kata baktığım için bu adama hiç çay vermemiştim. Aşağı katta ki eleman izin kulanınca yerine ben geçmiştim hali ile çayıda benden istedi. Dedi ki "yavrum çay demli olsun" bende içimden "demek demli istiyorsun haa" diyerekten aldım çaydanlığı hiç su katmadan doldurdum sırf demi. Dedim ki içimden "çayın acısından sabah ağzı akşam götü yanar"

Büyük bir zevkle çayı verip amcanın tepkisini bekliyorum. Adam bir yudum aldıktan sonra yüzü gülmeye başladı. "aferin evladım tam istediğim gibi demli yapmışsın harika olmuş eline sağlık" demez mi? Bu noktadan sonra ilahi adaletin tecelli ettiğini anladım. Dedim ki Serkan sen söylentilere kulak asarak yaşlı bir amcamıza haksızlık ettin ilahi adalet ise yaptığın kötülüğü bile iyiliğe çevirdi. Bu olaydan sonra ön yargılı olmayı kısmen bıraktım.

Geri