çingeneler zamanı, 1988

yönetmen emir kusturica.

“kendime yalanlar söylemeye başladığımdan beri kimseye inanmıyorum."

kahramanımız perhan romanya da büyükannesiyle yaşayan yeniyetme bir çingenedir. perhan biraz kendi iç dünyasında biraz da kız arkadaşının aşk ateşinin içinde yaşamaktadır. genç çingene, duygu yoğunluğu yaşadığında nesneleri uzaktan hareket ettirebilmektedir de.

mafyatik işler peşindeki ahmed, ondan yararlanmak için perhan'ı kendisiyle birlikte şehre gelmeye ve yaşadığı yeri terketmeye ikna eder. perhan bu yeni hayata tek bir şey için katlanır, yeterince para biriktirmek ve sevdiklerine geri dönüp evlenebilmek. bir yandan da bacağından ameliyat olmak için onlardan ayrılan kız kardeşini bulmayı ummaktadır.

filmin müzikleri için ayrı bir parantez açmak lazım, keyifli seyirler.

Run

Paylaşım için teşekkürler. Bu filmi de listeye ekledim, gündem yoğun. Fırsat bulunca izlerim.
Yalnız ederlezi çok versiyon dinledim, bu çok hoşuma gitti.

Paylaşım için teşekkürler. Bu filmi de listeye ekledim, gündem yoğun. Fırsat bulunca izlerim.
Yalnız ederlezi çok versiyon dinledim, bu çok hoşuma gitti.
ederlezi'nin orjinal versiyonudur. haliyle en güzel yorumu. ülkemizde de 5-6 mayısta kutlanılan hıdirellez yani.
yine bu tarihlerde daragacinda 3 fidan olarak bilinen türkiye solunun önderlerinden deniz, yusuf ve hüseyin cunta tarafından asılmıştır.

Run

Performans çok güzel @Süreyya yalnız kadının makyaj bayıldım ya. O farlar ne güzel yakışmış :)

Biggie

Özel Üye
yanlış hatırlamıyorsam 2012-2013 gibi malumatfuruş hanımın ısrarlı önerisi ile izlemiştim. mükemmel bir yapım, her şeyi ile.

Nobody

Teknik Admin
Benim için pek çok açıdan efsane ve kült diyebileceğim filmlerden biri Çingeneler Zamanı. İzlediğim dönemde üzerimde güçlü bir etki bırakmıştı. Hala izlemeyen varsa, kesinlikle bir şans vermesini öneririm.

Filmden çok sevdiğim bir sahneyi de sizinle paylaşmak istedim: meyhane sahnesi.

ZeL

Gümüş Üye
Bu akşam bunu izlicez anlaşıldı

DehDemedenGidenAt

Gümüş Üye
Şu klibin filmini merak etmıstim bir ara sonra unuttum iyi karşima çıktı

Üst Alt