Çatlı

Küboo

🎈
Board Admin
Screenshot_20260708_221705_Samsung Browser.jpg

Çatlı, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal hafızasında silinmez izler bırakan Abdullah Çatlı’nın yaşam öyküsünü mercek altına alıyor. Film, 1980 darbesinin ardından Çatlı’nın yurt dışına çıkışıyla başlayan ve Avrupa’daki yıllarına uzanan dönemi odağına alırken, bu sürecin siyasi arka planını, kurduğu ilişkileri ve hayatındaki kritik dönüm noktalarını sinemasal bir kurgu içinde ele alıyor.

Psinoza

Gümüş Üye
filmi izlemeyeceğim ama afişi dikkatimi çekti. sol arkada eşi ve kızları var. susurluk kazasında ise koko çekerken metresiyle birlikte ölmüştü, böyle de sadık bir eşti. acaba filmde bu sahne var mıdır?

40 yıl evvel bahçelievlerde yoldaşı haluk kırcı'nın itirafları dahilinde 7 tipli ôğrencinin boğazlarının telle boğdurularak öldürülmesinin birinci faillerinden. nitekim uyuşturucu kaçakçılığından tr mahkemelerinden mahkumiyeti var. dönemin karanlık yapılarına tetikçilikle hizmet etmesiyle ünlü, halk kahramanı diye palazlanması ve günümüz milliyetçi rüzgarına kapılan genç kuşaklara rol model olarak sunulması baya talihsiz bir olay, yazık.

kuşku yok bunun öldürülmeside yine onu kullananların işi, emir hep aynı yerden. nitekim yine diğer yoldaşı mehmet ağar servetine servet kattı milletin malına mülküne çökerek, diğerleri ise açlıkla terbiye edildi çürüdü, bunun gibi ateşli olanların ise fişi çekildi.

Nepenthe

Platin Üye
Kendisi hakkında söylenecek çok şey var.
Kimilerine göre Kahraman, kimilerine göre faşist, kimilerine göre eli kanlı katil.
Bizlere göre de ASALA ile savaşında ve onları bitirmesinden dolayı kahramandır. Yaptığı pis işler yanlışlar illa ki olmuştur, her görüşten siyasi figürlerin olduğu gibi.
Fakat benim için hep babamın arkadaşı olması sebebiyle Abdullah amca olarak kalacaktır.
Haluk Kırcı'nın katıldığı bir televizyon programında bahsedilen olayla ilgili açıklamalarını dinlemek lazım. Tabi ki savunmuyorum fakat hiçbir şey durduk yerde olmadı. Karşı görüşten de milliyetçi kesimden de suçsuz yere çok insan öldü.

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Platin Üye
sen ızledın mı canım

Süreyya

Süper Mod
BND ile de irtibatliydi.
"Türkenfieber" ateşine yakalanmislar sever.

Egalite

Bronz Üye
İzlemedim ama sonunun kötü bittiğini biliyorum.
O dönemin sadece Soyadını bile duyduklarında korktukları birisi

Üst Alt