Tema Editörü

Böbrek Taşına İyi Gelen İki İçecek Bırakıyorum Duanız Yeter 😍

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Era
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Era

𝖄𝖚𝖟𝖚𝖐𝖑𝖊𝖗𝖎𝖓 𝕰𝖋𝖊𝖓𝖉𝖎𝖘𝖎
Gümüş Üye
Katılım
6 Eyl 2026
Mesajlar
1,101
Tepki puanı
405
Puanları
83
Yaş
40
Konum
Ayrık Vadi
Cinsiyet
Erkek
1/3
Konu Sahibi
Böbrek taşı ağrısını çekmeyen bilemez. Benim geçirmiş olduğum ağrılı hastalıklar arasında böbrek taşı ağrının yanına bile yaklaşan bir ağrı şimdiye kadar olmadı. Bakınız tekrar ve altını çizerek söylüyorum benim geçirmiş olduğum ağrı diyorum. Yani belki daha acı veren şeyler vardır ama benim tecrübe ettiğim böbrek taşı ağrısıydı.

Bir gün börek taşı sancısı saplanı verdi. Taksi ile kendimi hastaneye zor attım. Allahım ne iğneler, ne serumlar fayda etmiyor. Yatak yorgan parçalatır derlerdi de inanmazdım. Sabah gittiğim acil servisten akşama çıkabildim. O da iyi olduğumdan değil ha hem hastane hemde geçmeyen ağrılar yormuştu beni artık eve gitmek istiyordum zira hastanede olmak ağrıları geçirmiyordu en azından evmimin rahatlığı ile ağrılara devam ederim dedim. Otobüse o ağrılı halimle bindim ve yolcunun birisi benim böbreğimi tuttuğumu, sancılı yüz ifademi fark ederek "böbrek taşı düşürüp düşürmediğimi" sordu. Bence onaylayınca bana Galiburu Suyu'nu önerdi. Aktarcılarda bulacağımı kısa sürede etkisini göstereceğini söyledi. Şimdiden söyleyim iğrenç bir kokusu var ama ağrının şiddeti yanında tadı, tuzu veyahut kokusu umrunuzda bile olmuyor.

1790496289791.webp

Diğer yöntem annemin bana tavsiye ettiği yöntem avakodo yaprağı çayı. Yanlış duymadınız avakado yaprağı dedim. Bunuda aktarcılarda bulabiliyorsunuz. Demliğin içine aynı ıhlamur yapar gibi koyup kaynatıyorsunuz. Kaynadıktan sonra bir şişeye koyup kaynatıyorsunuz. Sabah ve akşam 1'er bardak içiyorsunuz. Avokado yaprağı çayı, halk arasında ve bazı bitkisel tedavi uzmanları tarafından böbrek taşlarının çözülmesine, idrar yoluyla atılmasına ve kasları gevşeterek taş düşürme ağrılarının hafifletilmesine yardımcı olan doğal bir destek olarak bilinmektedir. Benim verdiğim tarif dışında çay gibi yapıp içebildiğiniz tarifide aşağı resim olarak bırakıyorum. Her defa uğraşmak istemezseniz benim verdiğim tarfite ki gibi fazla yapıp hazır olarak tüketebilrisiniz. Sıcak içmeyi sevenler ise demleme usulü yapabilir.

1790496545132.webp
 
Başlık yanlış, iyi gelen derken besle daha çok azsın gibi geliyor 😂 Böbrek taşına taş koyan şifa diyelim... Çok kötü bu hastalık he her babayiğitin dayanacağı bir durum değil derler, allah kimseye vermesin verenlerede şifa versin
 
  • Beğen
Tepkiler: Era
Konu Sahibi
Başlık yanlış, iyi gelen derken besle daha çok azsın gibi geliyor 😂 Böbrek taşına taş koyan şifa diyelim... Çok kötü bu hastalık he her babayiğitin dayanacağı bir durum değil derler, allah kimseye vermesin verenlerede şifa versin

Söyleyince dediğin mantıklı geldi acaba Türkçe'nin esnekliği diyebilir miyiz?
 
Geri
Üst