Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
48,167
Çözümler
4
Tepki puanı
14,873
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Bu minik deliklerin işlevi aslında firmalar için oldukça büyük. Eğer bisküviler delikler olmadan pişirilirse kabarma özelliğine sahip olduğu için düzensiz genişleyerek bisküvilerin patlayıp dağılmasına sebep olur



aldiva-biscuit_edit_399584589174963.png
Yani bu küçük delikler hamurun hava almasını sağlayarak daha iyi ve gevrek pişmesini sağlar. Aslında tamamen kimyasal bir olaydır. Bisküvi hamurunun içerisinde hava kabarcıkları bulunur.

Fabrikalar da her bisküvi hamuruna özel makine ile delik açılır. Bu sayede bisküviler hem kırılmaz hem de pişerken dağılmazlar.



biscuit_PNG98_edit_399565856368716.png

Ancak bisküvilerin üzerine gereğinden fazla delik konulursa bu sefer çok fazla hava alacağı için nemini kaybeder ve kuru bir bisküvi elde edilir. Bu nedenle ne kadar delik atılacağı genelde bisküvinin boyutuna göre belirlenir


Eğer evde bisküvi veya kraker yaparsanız üstüne 2-3 adet çatal veya bıçak yardımı ile delik açmanız yeterli olacaktır.


k_products_edit_399576016822360.png
 

pumpkin🌸

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
Katılım
7 May 2020
Mesajlar
10,138
Tepki puanı
2,238
Puanları
113
Konum
Kreş
Cinsiyet
Kadın
bi yerde okumuştum bu delik ve kenarlarındaki şekil sayısı yıl içindeki haftaları mevsimleri falan gösteriyo diye. sonra oturup saymıştım :honk:
sonucu hatırlamıyorum :honk:
 

Barbara

Alkışlarla Yaşıyorum
Gümüş Üye
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
1,789
Tepki puanı
358
Puanları
113
Yaş
28
Konum
Hologramya
Cinsiyet
Kadın
biz hemen yiyoruz deliği kim sorguladı acaba
 
S

Serçe

Hım hiç öyle düşünmemiştim peki deliksiz diğer bisküviler noluyor
 
Üst Alt