Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bu minik deliklerin işlevi aslında firmalar için oldukça büyük. Eğer bisküviler delikler olmadan pişirilirse kabarma özelliğine sahip olduğu için düzensiz genişleyerek bisküvilerin patlayıp dağılmasına sebep olur

aldiva-biscuit_edit_399584589174963.png
Yani bu küçük delikler hamurun hava almasını sağlayarak daha iyi ve gevrek pişmesini sağlar. Aslında tamamen kimyasal bir olaydır. Bisküvi hamurunun içerisinde hava kabarcıkları bulunur.

Fabrikalar da her bisküvi hamuruna özel makine ile delik açılır. Bu sayede bisküviler hem kırılmaz hem de pişerken dağılmazlar.

biscuit_PNG98_edit_399565856368716.png

Ancak bisküvilerin üzerine gereğinden fazla delik konulursa bu sefer çok fazla hava alacağı için nemini kaybeder ve kuru bir bisküvi elde edilir. Bu nedenle ne kadar delik atılacağı genelde bisküvinin boyutuna göre belirlenir

Eğer evde bisküvi veya kraker yaparsanız üstüne 2-3 adet çatal veya bıçak yardımı ile delik açmanız yeterli olacaktır.

k_products_edit_399576016822360.png

pumpkin🌸

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
bi yerde okumuştum bu delik ve kenarlarındaki şekil sayısı yıl içindeki haftaları mevsimleri falan gösteriyo diye. sonra oturup saymıştım :honk:
sonucu hatırlamıyorum :honk:

Barbara

Alkışlarla Yaşıyorum
Gümüş Üye
biz hemen yiyoruz deliği kim sorguladı acaba

S

Serçe

Hım hiç öyle düşünmemiştim peki deliksiz diğer bisküviler noluyor

Üst Alt