🥧 Bastilla (Pastilla) Tarifi – Fas Usulü Tatlı-Tuzlu Tavuk Böreği - Fas Mutfağı

Fluffy

𝓔𝓰𝓵𝓮𝓷 𝓖𝓾𝔃𝓮𝓵𝓲𝓶
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
28,898
Çözümler
1
Tepki puanı
3,785
Puanları
113
Yaş
35
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
🥧 Bastilla (Pastilla) Tarifi – Fas Usulü Tatlı-Tuzlu Tavuk Böreği

Malzemeler:

  • 8 adet baklava yufkası veya filo yufkası
  • 500 gram tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
  • 1 çay bardağı badem (kabuksuz, kavrulmuş, iri dövülmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)
  • Pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:
  • Tereyağında doğranmış soğanı pembeleştirin, baharatları ve tavuk etini ekleyin, karıştırın.
  • Yumurtaları ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
  • Sonra badem, bal ve toz şekeri ekleyip ocaktan alın.
  • Yufkaları yağlayarak tek tek serin, ortasına tavuklu karışımı koyun.
  • Üzerini tekrar yufka ile kapatın, kat kat olacak şekilde bohça gibi sarın.
  • Üstünü de yağlayarak 180°C fırında altın rengi olana kadar (20-25 dakika) pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip sıcak ya da ılık servis yapın.

İpucu:
Gerçek bastilla tarifinde güvercin eti kullanılır, fakat tavuk en yaygın ve pratik versiyonudur. Tatlı ve tuzlu tatların dengesi bu yemeği özel kılar.
 

Frenk

Altın Üye
Katılım
13 Ağu 2023
Mesajlar
9,994
Çözümler
1
Tepki puanı
1,505
Puanları
113
Konum
ErenKöy
Cinsiyet
Erkek
tatlı - Tuzlu tavuk böreği ne ?

Tatlı mı tuzlu mu ?

Faslı mıyız biz gerenk yok
 
Üst Alt