Laf açılmışken Azerbeycanlı erkekler bu konuda hiç acımıyorlar, aylık 50K -60K olsada farketmiyor ellerine tıkır tıkır sayıyorlar, kadınları uzun tırnakları, botokslu dudakları, niş parfümleri, LV çantaları, ciltlerinde parlayan özel bakım losyonları ayırt edersiniz vs vs. özellikle bakü'lü azerbaycanlı erkek/kadınlar böyle tanıdığım kadarıyla
daha sonraları çevremizde ki rus, ukraynalı vs insanların artması ile bu geleneğin bu coğrafya da köklerinin nereden geldiği aydınlandı. Kadına verilen yüksek bakım maliyetleri ile şaşırdığım Azerbeyacanlıların yarı asimule edilmiş kapitalist şehirlisi ; rus adetlerini benimsemiş meğer. Rublyovka da ikamet eden yarı çarların eşlerine olan ilgilerini ve pahalı zevklerini görmüş, bunu kendi eşlerine de uygulamaya çalışıyorlar, azerbaycan kadınları bu durumda winner tabi, azeri kadınlarının kültürel biyolojik bu melezlenmesi ortaya acayip şeyler çıkarıyor, hayranlık duymuştum.
Tabi rüşvetin başkentinde karşılıksız peynir fare kapanında olduğu için, para vermeden teker dönmüyor, ilişkiler yürümüyor, kadın da durmuyor yallah babacım.
Ancak erkek ve kadın görünüş itabarı ile bakü'lü , içerik itabari ile azerbaycan yerlisi olanlar sırıtıyor be kardeşim, aynı kaliteyi karakter olarak da ortaya koymak gerek.
Dubai'li bir emirati hayal etmek tek kelimeyle kusulacak iştir 90 kilo tırnak törpücüsü kardeşim, ligin değil, bu gerçeği birinin sana söylemesi lazım, senin masrafı spor salonlarına etmen lazım, lancome falan kurtarmaz, yanlış anlamışsın. Votka menemene gömülerek o hayallere ulaşamazsın.
eYY en son machine peşinde ki azerbaycanlı saf erkek kardeşim sana da selamlar. Ciddi ciddi arabaya kadından daha fazla değer veren erkek azerbaycanlı sayısı azımsacak değildir. Kadınlar arası rekabetin sebebi de anlaşılabiliyor yani.
Türk erkekleri de kadınla eş değer bir meta olarak parayı kadından daha çok sevmeye başladı, burada yeni ama azerbaycan da baya eski bu sosyal mühendislik. Kapitalizm bu bebeye çağlar boyunca gebeydi, eğer dünya devi bir kozmetikçi olsam, bu algı için milyar dolarları yakardım.
Müziğin dünya da ki başkenti olarak hafızalarımda kalacak azerbaycan ama yine de bir rusya değil o bakü falan, soğuk sovyet mimarisini bile hissedebilirsiniz yapılarda, ancak golden ring etkisi inanılmaz hissediliyor hem sokaklarda, hem insanlarında. Ferrari , bentley , sclass falan havada uçuşuyor, kadına bizim buraların aksine daha bir dışarıdan bakılıyor dediğim gibi, çünkü çoklar, bakımlılar, güzeller bu kadar. Hele bir de Rusya ya iş güç eğitim için gittiyse okey.
Bu arada bu eleştiriyi türkiye ile kıyas etmek gerekirse, bizim buralara göre romantik değil gerçekçiler, algı kalıpları dışına çıkmıyorlar ve bunun için iyi para harcıyorlar. Çoğu konuda da ülkemizden ilerdeler, rusya'nın etkisi büyük çünkü, moskova sadece güzel kadınları, altın haklası, lüks ile değil özellikle moskova üni gibi seçkin eğitim kurumlarına ev sahipliği yapar, hukukçu bir kadınla tanıştım, bahsettiğim hayranlık kendisine duyulmuştur, bir kadın hem bu kadar entellektüel ve bu kadar güzel nasıl olabilir, empati kurdum ben olsam bende veririm o parayı, nasıl hayır diyebilirsin o etki altındayken.
Allahtan klimanın altında saçların uçuşup boynunu açığa çıkarmadı, çiçek bahçesi gibi ten kokun gelmedi burnumuza, zerafetin işimizden gücümüzden koymadı.