Bağırsak Sağlığı için Öneriler

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,700
Çözümler
1
Tepki puanı
2,870
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın

Bağırsak sağlığı için 9 altın öneri​

Bağırsak sağlığı genel sağlığımızın bir göstergesi olduğundan vücudumuz için çok önemli görülüyor. İyi bir bağırsak sağlığı için aşağıdaki noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.


1- Fermante yiyecekler tüketin: Turşu, boza, şıra, tarhana pestili ve fermante süt ürünlerinin bağırsak probiyotik bakterilerine olumlu etkileri vardır.


2- Polifenol bileşikleri olan gıdalar yiyin: Bu gıdalar bağırsak probiyotik bakterilerinin sayısını ve aktivitesini artırır. Polifenol bileşikleri ‘berry’ cinsi meyvelerde, yeşil çay, filtre kahve (işlenmemiş kahve) ve sızma zeytinyağı gibi gıdalarda bol bulunur.


3- Gereksiz antibiyotik kullanımından kaçının: Gereksiz antibiyotik, bağırsak mikrobiyotasında faydalı probiyotik bakterileri öldürür. Eğer mutlaka antibiyotik kullanılacaksa yanında uygun probiyotik takviyelerini doktorunuza sorarak almanız gerekir.


4- Dengeli ve düzenli egzersiz yapın: Egzersizin sağlıklı mikrobiyota biyoçeşitliliğini artırdığı gösterilmiştir. Dolayısıyla bağırsak mikrobiyotası üzerine olumlu etkileri vardır.


5- Prebiyotikten zengin lifli gıdalar yiyin: Karahindiba ya da radika, yerelması, pırasa, sarımsak, soğan, enginar, muz ve baklagiller gibi besinlerin bağırsak probiyotik bakteriler üzerine faydalı etkileri bulunur.

Screenshot_20231009_050131_com.opera.browser_edit_12713702193892.jpg



6- Tatlandırılmış gıdalardan uzak durun: ‘Fruktozdan zengin mısır şurubu’ ile tatlandırılmış gıda ve içeceklerin bağırsak mikrobiyotası üzerine olumsuz etkileri vardır.


7- Omega-3 alın: Omega-3 takviyeleri veya Omega-3’ten zengin balık gibi gıdalar bağırsak mikrobiyotamızı güçlendirir.


8- D vitamini seviyenize baktırın: D vitamini seviyesini ihmal etmeyip doktor kontrolünde takviye yaptırmanın bizi bağırsak polip ve kanserlerinden koruduğunu unutmayın.


9- Sağlıklı bağırsaklar için mide sağlığınızı ihmal etmeyin: Midedeki asit ortam, gıdalarla aldığımız hastalık yapıcı (patojen) bakterilerin bağırsaklara geçip orada yerleşmesini önler. Bu, filtre göreviyle sızdıran bağırsak sendromunu önlemeye yardımcı olur.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Bronz Üye
Katılım
5 Eki 2023
Mesajlar
616
Tepki puanı
84
Puanları
28
Konum
Ak-ist
Cinsiyet
Erkek
Domates kabuğunu soyun
Biberleride fazla yemeyin
Karpuz çekirdeği yutmayın

Sonra sonra .. Yağlı baharatlı yemeyin.. Özetle sağlıklı yaşamak artık zevksiz... Yaşam kalitenizi damak tadı olarak düşürürseniz uzun sağlıklı yaşarsınız .. Canan teyze öyle diyor...
 
Üst Alt