bab'aziz 2005

"ölüm nasıl olur da başlangıcı olmayan bir şeyin sonu olur?"

sanırım izlediğim en spirütüel filmlerden biri. bab'aziz yönetmenliğini tunuslu nacer khemir tarafından üstlenilen klasik bir olay örgüsünden çok, izleyiciyi düşünmeye ve hissetmeye davet eden, derin anlamlar barındıran bir tasavvuf yolculuğudur.

film, kör bir derviş olan bab'aziz ile torunu iştar'ın çölde çıktıkları uzun bir yolculugu konu alır. amaçları her 30 yılda bir toplanan dervişler buluşmasına ulaşmaktır. bab'aziz yolu göremese de kalbiyle bildiğini söyler, torunu ise bu belirsiz yolda ona rehberlik eder.

yol boyunca farklı karakterlerle karşılaşırlar, aşkın peşinden gidenler, hakikati arayanlar, geçmişiyle yüzleşenler...

ek bilgi; "iştar" mezopotamya mitilojisinde aşk, güzelllik ve savaş tanrıçası olarak geçer. iyi seyirler.

ek bilgi; pek önermesemde yutupta türkçe dublajlı hali var. bulabilirseniz malum sitelerden orjinal altyazılı izlemeniz önerilir.

Run

Ulan bu filmleri nereden buluyorsun, hepsini listeye ekledim. Açıklama kısmını okudum ve tam benlik bir film. Bunu öne alıyorum hemencecik, teşekkürler psi.

Süreyya

Süper Mod
Ben actim simdi.
Konusalim üz'rine sonra.

Süreyya

Süper Mod
Psiii
Cok tessekkür ederim.
Filmin giris cümlesi ile son sahnesi beni benden aldi.

Üst Alt