Ayvalı Muhallebi

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,901
Çözümler
1
Tepki puanı
2,891
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Ayva tatlısı için;

2 adet iri ayva,
Yarım çay bardağı toz şeker,
2 adet karanfil,
Bir iki parça çubuk tarçın,
1 çay bardağı su.

Muhallebisi için;

1 litre süt,
2 buçuk yemek kaşığı un,
2 buçuk yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya (5 gram),
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.


Ayvalı Muhallebi Yapılışı

Ayvalı muhallebi yapmak için öncelikle ayvalar güzelce yıkanır ve kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkartılır.
Ayvalar çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve tencereye koyulur.
Üzerine toz şeker, karanfil, çubuk tarçın ve su ilave edilerek, ocağın üzerinde ayvalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Daha sonra içerisindeki karanfil ile çubuk tarçın çıkartılır ve servis kaselerine paylaştırılır.


Muhallebisini hazırlamak için gerekli olan süt, toz şeker,un ve nişasta tencere içerisinde tel çırpıcı yardımı ile karıştırılır.
Elde edilen karışım ocağın üzerinde sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Kıvam alan muhallebinin içerisine vanilya ile tereyağı ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Pişirilen muhallebi kaselerdeki ayvaların üzerine doldurulur.


Hazırlanan ayvalı muhallebi oda ısısında soğuyana kadar bekletilir ve buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
Süre sonunda dolaptan alınan tatlıların üzeri arzuya göre süslenir ve soğuk olarak servis edilir.
Bu ölçüler ile 7 kase tatlı elde ettim. Kaselerin büyüklüğüne göre sayısı değişir.
 

Alice

Gümüş Üye
Katılım
16 Eyl 2023
Mesajlar
2,366
Tepki puanı
513
Puanları
113
Yaş
31
Konum
SeuL
Cinsiyet
Kadın
Yapan var mı güzel olur mu sizce?
 
Üst Alt