Atmakaraka gezegeniniz ne?

Nyctophilia

Gümüş Üye
Atmakaraka gezegen doğum haritanızdaki en önemli gezegenlerden biridir.
Batı Astrolojisindeki Almuten Figuris gibi gözükse de ondan daha önemlidir.
Atmakaraka gezegeniniz, ruhunuzu temsil eden, hayatınıza yön verme konusundaki en önemli gezegendir.
Özellikle D1 Rasi kartınız ile hayatınızın ikinci yarısını temsil eden D9 Navamsa kartınızdaki konumu hayat yolculuğunuzun nasıl ilerleyeceğine dair çok önemli bir nişandır.
Peki nasıl bulunur?
Çok basit.
Doğum harıtanızdaki (sideral zodyağa göre) en yüksek dereceye sahip gezegen atma karaka gezegendir.
Her burç 30 derecedir. İşte 30 dereceye en yakın gezegen hangisi ise O sizin atmakaraka gezegeninizdir.

Atmakaraka gezegeninizi bulduktan sonra dikkat etmeniz gerekenler:
D1 ve D9'da
-Hangi burçta?
-Hangi Nakshatra'da?
-Hangi evde?
-Hangi görünümlere sahip?
Önemli not: Rahu, Ketu,Uranüs,Neptün,Plüton,Astroitler ATMAKARAKA olamaz. Örn En yüksek gezegen 28 derece Kova Uranüs olsun, bu baz alınmaz.
Nyc Atmakaraka mı buldum ama hangi kaynağa güvenip kendimi analiz edeceğim diyorsunuz size muazzam,tüketici diline uygun bir kaynak hemen atayım.
Yeşim Arpat hocamın kanalı:
https://www.youtube.com/@Astrocevap
Kanalda bütün atmakara gezegenler ve evlere etkileri gezegen gezegen anlatılıyor. Tek tek Nakshatralar da anlatılıyor. Anlayacağınız en iyi şekilde dili sadeleştirerek anlatıyor.

Başka bir Vedik Astrolog:

https://www.youtube.com/@Kozmikilimler

Anlaşılırdır fakat Vedik astroloji ile hiç alakanız yoksa daha teknik gelir. Daha derin,detaylı ve tüketici-izleyici değil; Astroloji öğrencisi odaklı anlatır.

Nyctophilia

Gümüş Üye
İmla hataları için sorry, oto klavye geri düzeltemedim saniye dolmus

Zeynep

Altın Üye
Ne diyosunuz anlamıyorum gerçekten

İlginizi Çekebilecek Benzer Konular

Üst Alt